HAOS la Bihor: Eleva de nota 10 a obţinut Bac-ul în instanţă, dar nu se poate înscrie la facultate

Haosul domneşte atât la Inspectoratul Bihor cât şi la Ministerul Educaţiei. Ambele instituţii aşteaptă să primească documentul oficial, în condiţiile în care la şedinţa de la Tribunalul Bihor nu au avut niciun reprezentant legal.

16 iul. 2015, 20:35
HAOS la Bihor: Eleva de nota 10 a obţinut Bac-ul în instanţă, dar nu se poate înscrie la facultate

Nu mai puțin de 12 elevi de la Colegiul Tehnic Unirea din Ştei au contestat măsura eliminării lor de la examenul de Bacalaureat, la Tribunalul Bihor. După ce magistraţii au respins cererea de amânare formulată de ISJ Bihor pe ideea că procedura de citare nu a fost îndeplinită, a decis pronunţarea rapidă dată fiind situaţia urgentă. Astfel, instanţa a decis să admită acţiunile formulate de elevi având ca obiect suspendare actului administrativ a dispus  suspendarea efectelor Procesului verbal de sancţionare a candidaţilor, de la examenul de bacalaureat disciplina – matematică, până la pronunţarea instanţei de fond.

Şefa de promoţie din Bihor eliminată de la BAC a câştigat prima bătălie cu şefii din Educaţie

Decizia este executorie, fiind obligatorie de aplicat, chiar dacă poate fi atacată prin recurs, în termen de 5 zile. Nici până la această oră,  ISJ Bihor nu a eliberat adeverinţele elevilor pentru a se înscrie la facultate, pentru

“Singura noastră speranţă este în Justiţie, în care şi avem încredere, dar va fi de durată pentru că Inspectoratul Bihor împreună cu Ministerul Educaţiei nu au curajul şi puterea să respecte nici măcar hotărârile judecătoreşti”, a spus unul dintre părinţi pentru Vocea Transilvaniei.

„Aşteptăm ca jurista noastră să vadă sentinţa Tribunalului Bihor, să o citească şi pe urmă să luăm o decizie”, a afirmat Keri Hajnal, şefa comisiei judeţene de Bacalaureat din Bihor.

Alexandra Burtă a muncit în toţi cei 12 ani de studiu şi a demonstrat că este o elevă de nota 10, o elevă care a terminat ca şefă de promoţie, o elevă care visează, încă, să ajungă la facultatea de Medicină din Timişoara. A fost eliminată de la Bac pe motiv că ar fi fost sursă pentru alţi elevi, dar Instanţa a decis să-i fie susăendată, momentan eliminarea, şi să i se poată elibera diploma sau adeverinţa care ţine locul diplomei de Bac.

Alexandra a luptat cu sistemul şi a demonstrat că poate fi învins, dar îndârjenia unora şi curajul de a-şi recunoaşte greşelile o ţin tot mai departe pe tânăra de nota 10 să urmeze o facultate în România.

“Dacă nu vom reuşi să o înscriem la Facultatea de Medicină de la Timişoara vom merge spre o facultate de Anglia, Franţa Italia sau altă ţară din Europa”, ne-a spus tatăl Alexandrei.

Rămâne de văzut dacă în cel de-al 12-lea ceas reprezentanţii ISJ Bihor nu se vor trezi şi vor înţelege să aplice decizia Instanţei, aşa cum spune legea.