Haos la DSP Constanţa. Au fost raportate mai puţine teste decât cele efectuate

Un scandal uriaş a izbucnit din cauza numărului de teste covid raportate de DSP Constanţa. Şefa instituţiei recunoaşte că au fost raportate mai puţine teste decât cele efectuate. 

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 08:41
Haos la DSP Constanţa. Au fost raportate mai puţine teste decât cele efectuate

Șefa Direcției de Sănătate Publică Constanța recunoaște că a raportat oficial mai puține teste COVID decât cele efectuate în realitate. La București au fost trimise doar datele referitoare la testele COVID făcute în spitalele de stat, recunoscute de Ministerul Sănătății, nu și cele făcute în unitățile private.

Mai mult decât atât, sefa Direcției de Sănătate Publică a recunoscut faptul că, în evidența DSP Constanța, existau și cifrele venite de la unitățile private, însă acestea nu au fost raportate, potrivit antena3. 

Reamintim că premierul declara recent că Guvernul are un plan de creștere a capacității de tratare a pacienților cu COVID-19, atât în secțiile obișnuite, cât și în cele de terapie intensivă.

„Avem un plan de creștere a capacității de tratare atât în secțiile obișnuite, cât și în secțiile de terapie intensivă. Este gândit la nivel național și urmărește creșterea constantă a numărului de paturi din secțiile de ATI, astfel încât să facem față nivelului de tratare a oricărui pacient care are nevoie de tratament”, declara Ludovic Orban.

Citeşte şi Primele şi singurele teste avizate de OMS destinate diagnosticării SARS-CoV-2 pe baza detecţiei de antigen au ajuns în România