Haos la Melbourne, după zvonul că Novak Djokovic a fost arestat. Poliţia a folosit spray-uri cu piper împotriva susţinătorilor sârbului, care s-au adunat să protesteze VIDEO

Numeroşi australieni de origine sârbă s-au adunat, luni seară, în faţa sediului firmei de avocatură care l-a reprezentat pe Novak Djokovic, după ce au apărut informaţii că tenismenul a fost rearestat.

10 ian. 2022, 12:51
Haos la Melbourne, după zvonul că Novak Djokovic a fost arestat. Poliţia a folosit spray-uri cu piper împotriva susţinătorilor sârbului, care s-au adunat să protesteze VIDEO

Oamenii au ocupat strada și au început să scandeze „Novak, liber!”, după care polițiștii au folosit o substanță, cel mai probabil gaze lacrimogene, pentru a dispersa protestatarii. Informaţiile că Djokovic a fost arestat din nou de poliţia australiană cu scopul de a fi deportat, deşi a avut câştig în instanţă cu apelul împotriva anulării vizei lui de Australia, provin din Serbia, de la familia jucătorului şi au fost repede distribuite pe reţelele de socializare.

Surse oficiale australiene nu confirmă această situaţie, dar în stradă lucrurile au degenrat rapid, după cum se poate observa în imaginile de mai jos.

Citeşte şi Stenogramele discuţiilor dintre Novak Djokovic şi Poliţia de Frontieră. Sârbul a recunoscut că nu e vaccinat şi a fost infectat de două ori cu Covid

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovic.

Avocatul guvernului australian, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovic, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.