Stenogramele discuţiilor dintre Novak Djokovic şi Poliţia de Frontieră. Sârbul a recunoscut că nu e vaccinat şi a fost infectat de două ori cu Covid

Presa sârbă a prezentat stenogramele discuţiilor avute de Novak Djokovici cu oficialul Poliţiei de Frontieră care l-a intervievat la sosirea în Australia, joia trecută.

10 ian. 2022, 12:12
Stenogramele discuţiilor dintre Novak Djokovic şi Poliţia de Frontieră. Sârbul a recunoscut că nu e vaccinat şi a fost infectat de două ori cu Covid

Imediat după procesul la capătul căruia Novak Djokovic şi-a câştigat dreptul de a intra în Australia, Tribunalul Federal din Melbourne a publicat întreaga stenogramă a conversației dintre Novak Djokovic și Poliția de Frontieră. În total, au fost realizate șapte interviuri, care au durat câteva ore.

Oficial: Care sunt motivele pentru care călătoriţi în Australia?

Djokovici: Sunt un jucător profesionist de tenis şi principalul motiv pentru care vin în Australia este participarea la Australian Open de la Melbourne, Victoria.

Oficial: Mulţumesc. Acum întrebare legată de vaccinare, sunteţi vaccinat?

Djokovici: Nu sunt vaccinat.

Oficial: Pentru Covid-19? Nu sunteţi vaccinat?

Djokovici: Nu sunt vaccinat.

Oficial: Mulţumesc. Aţi avut vreodată Covid?

Djokovici: Da.

Oficial: Când?

Djokovici: Am avut Covid de două ori, am avut Covid în iunie 2020 şi am avut Covid recent în… Am fost testat pozitiv… PCR… 16 decembrie 2021.

Până acum, Novak Djokovici a refuzat să spună public dacă s-a vaccinat sau nu împotriva coronavirusului.

Citește și Confuzie totală în cazul lui Novak Djokovic. Tatăl sportivului susţine că acesta a fost arestat, imediat ce şi-a câştigat dreptul de a rămâne în Australia

Oficial: Cine a făcut cererea de viză pentru tine?

Djokovic: Solicitarea a fost trimisă de managerul meu și a fost confirmată pe baza unei posibile scutiri medicale care mi-a fost emisă recent.

Oficial: Pentru scutirea medicala pe care ati primit-o ati atasat vreo documentatie?

Djokovic: Da, am atașat documentația.

Oficial: Sunteți la curent cu documentele pe care le-ați atașat.

Djokovic: Da, nu le am la mine acum, dar pot încerca să le găsesc electronic. Am trimis un e-mail unui grup medical independent selectat de Guvernul Federal Australian pentru a verifica toate cererile de scutiri medicale.

Oficial: Deci a fost ales de Guvernul Federal?

Djokovic: Așa este.

Oficial: Bine. Și toate acestea pentru a vă verifica cererea de scutire medicală?

Djokovic: Da. Am fost informat că există două paneluri medicale, unul de către Guvernul Federal, iar celălalt era legat de Victoria și Tennis Australia. Nu sunt sigur de celălalt, îmi pare rău, dar știu că a existat un panel medical al Guvernului Federal, celălalt este un amestec între Victoria și Tennis Australia, nu sunt 100% sigur, dar pot verifica .

Oficial: Da, da, nu contează, e în regulă. Aveți vreo formă de documentare?

Djokovic: Da. Aceasta este viza care mi s-a eliberat, aceasta este o scrisoare de la Tennis Australia.

Oficial: Bine, această scrisoare de aici spune că scutirea medicală a fost obținută de la Tennis Australia, dar nu vorbește despre Guvernul Federal? Dar esti sigur?

Djokovic: Da, procesul a fost așa… Două comisii medicale, dintre care una era conectată la Guvernul Federal, asta e sigur. Am primit chiar și e-mailuri de la ei, cu permisiunea. Am un e-mail, agentul meu îl are, așa că pot să-l rog să ți-l transmită dacă ai nevoie de informații suplimentare, pentru că mi-au spus că ar fi suficient pentru o revizuire.

Oficial: Bine. Nu, totul este în regulă, dacă avem nevoie, cu siguranță vă vom spune, dar nu în acest moment. Ar trebui să avem aceste documente, oricum.

Citește și Djokovic, ameninţat cu expulzarea, deşi a câştigat procesul pentru viză. Avocatul Guvernului Australiei: „Nu s-a terminat! Ministrul pentru Imigraţie are dreptul să-l dea afară din ţară”