Haos pe Aeroportul Henri Coandă. Aproape 1.000 de zboruri întârziate şi 56 de curse anulate, în ultima săptămână

Este haos pe Aeroportul Henri Coandă. Potrivit datelor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în ultima săptămână au fost înregistrate aproape 1000 de zboruri întârziate şi 56 de curse anulate.

07 iul. 2022, 15:37
Haos pe Aeroportul Henri Coandă. Aproape 1.000 de zboruri întârziate şi 56 de curse anulate, în ultima săptămână

Haos pe Aeroportul Henri Coandă. În ultima perioadă, tot mai mulţi au avut parte de surprize neplăcute în momentul în care au vrut să plece în concediu. În timp ce unii s-au trezit că avionul lor are întârziere, alţii s-au trezit că li s-a anulat zborul.

Haos pe Aeroportul Henri Coandă. Sute de zboruri întârziate şi zeci de curse anulate

Citeşte şi Zboruri anulate. Cum obţii compensaţii de 600 de euro, paşii care trebuie urmaţi

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă că în perioada 30 iunie – 6 iulie au fost înregistrate întârzieri mai mari de 30 minute pe Aeroportul Henri Coandă, iar 56 de curse au fost anulate de companiile aeriene care ar fi trebuit să le opereze.

„Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat că întârzierile au fost generate de cauze precum rotaţia aeronavei sau a echipajului, restricţiile pe rută, lipsa echipajului (piloţi sau însoţitori de bord) sau a aeronavei, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase, facilităţile de aeroport sau defecţiuni ale aeronavei.

Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (264 de zboruri), TAROM (162 de zboruri), Ryanair (148) şi Blue Air (99 de zboruri)”,au transmis reprezentanţii CNAB.

De asemenea, în ultima săptămână, 56 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene (30 de decolări şi 26 de aterizări), dintre acestea Wizzair având 23 de zboruri anulate, Ryanair şase, iar TAROM patru.

În total, în perioada 30 iunie – 6 iulie, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) au fost operate 2.357 de zboruri (1.189 aterizări şi 1.177 decolări).

Citeşte şi Vouchere de vacanţă 2022. Lista hotelurilor de pe Litoral în care românii îşi pot plăti concediul cu tichete