Haos pe aeroporturile din Germania! Sute de români nu pot reveni în țară din cauza ninsorilor puternice

Este haos pe aeroporturile din Germania. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe curse din Munchen spre Cluj-Napoca au fost anulate sau amânate. Sute de români așteaptă de azi noapte să se întoarcă acasă.

15 dec. 2022, 14:15
Haos pe aeroporturile din Germania! Sute de români nu pot reveni în țară din cauza ninsorilor puternice

Ninsorile abundente din Germania au dat peste cap traficul aerian. Sute de români care trebuiau să revină în țară au rămas blocați pe aeroportul din Munchen, după ce mai multe curse spre Cluj-Napoca au fost anulate sau amânate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Sute de oameni au fost nevoiți să aștepte toată noaptea în aeroport, în timp ce alții mai norocoși au fost transferați pe Aeroportul din Frankfurt, potrivit stiridiaspora.ro

Citiți și: Mădălina Ghenea, jefuită pe aeroportul din Roma. Pagubă uriaşă pentru româncă: hoţii au acţionat la pont sigur!

„Vă rugăm să vă verificați starea zborului sau să contactați compania aeriană pentru a afla despre starea zborului dumneavoastră”, a anunțat aeroportul pe canalul său de Twitter.

Mărturia unui român care a rămas blocat pe aeroportul din Munchen

„Aveam un zbor ieri, la 23.10 din Munchen la Cluj, care s-a amânat. Am fost transferat pe lista de așteptare din Munchen în Frankfurt. Asta s-a întâmplat pe la 01.00 noaptea și după aia am ajuns pe lista de așteptare de la zborul din Frankfurt la Cluj. Între timp am sunat și la call-center, ca să nu stau la coada asta. Mi s-a spus că nu se poate rezolva și că trebuie să stau la coadă la ghișeu. Sunt destul de multe zboruri. Singura soluție e să stau la coadă, să vorbesc cu cei de la ghișeu”, a spus un pasager român, pentru sursa citată.

Avertizarea emisă de meteorologii din Germania

După ploaia înghețată din ziua precedentă, ninsorile din Bavaria au provocat întârzieri în trafic joi. Polițiștii au înregistrat numeroase accidente, în care au fost în mare parte vătămări corporale, dar s-au înregistrat și câteva răni. Serviciul Meteorologic German (DWD) a avertizat că ploaia înghețată ar putea cauza din nou gheață neagră în sud vineri seara. Ploaia se transformă treptat în zăpadă.

„Datorită gheții negre răspândite, sunt posibile restricții în traficul rutier și feroviar”, au avertizat meteorologii germani. Temperaturile vor rămâne în cea mai mare parte negative. Situația nu este limitată doar la aeroporturile din Germania, ci se repetă și pe alte aeroporturi din Europa.

Zilele trecute, în Marea Britanie, un număr important de zboruri au fost anulate, iar mii de români au rămas blocați în terminale.

Mii de români nu au mai putut decola spre casă de pe aeroportul din Luton, după ce mai multe zboruri au fost amânate din cauza ninsorii puternice.

Citiți și: Bătaie de joc! Câți bani a scos din buzunar un canadian pentru o porție de mici în Aeroportul Otopeni: ”Mi-am luat țeapă”