Haos pe aeroporturile din Londra. Sute de zboruri sunt afectate, mii de călători sunt blocaţi la porţile de îmbarcare

Sistemul informatic al British Airways de la aeroporturile londoneze Heathrow şi Gatwick s-a defectat marţi dimineaţă, ceea ce a determinat întârzieri majore în realizarea check-in-urilor şi, implicit, a cauzat întârzieri majore ale decolărilor.

RomaniaTV.net
06 sept. 2016, 05:45
Haos pe aeroporturile din Londra. Sute de zboruri sunt afectate, mii de călători sunt blocaţi la porţile de îmbarcare

Mii de pasageri sunt blocaţi pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick, din cauza defectării sistemului computerizat. Angajaţii British Airways au început întocmirea manuală a cărţilor de îmbarcare, această procedură greoaie determinând întârzieri majore ale decolărilor.

Sunt afectate inclusiv zboruri transatlantice, către destinaţii turistice, precum Bahamas sau Mexic. Călătorii furioşi le-au reproşat oficialilor companiei reacţia târzie comunicarea cauzelor întârzierilor, dar în cele din urmă British Aiways a postat pe Twitter un mesaj prin care îşi cere scuze pentru situaţia creată.

Se pare că problema este generalizată la nivelul sistemului informatic din întreaga lume operat de British Airways. Pasagerii aflaţi pe aeroporturile din Glasgow, Toronto sau O’Hare, din Chicago, afirmă că, de asemenea, computerele au picat, iar întocmirea formalităţilor de îmbarcare se face manual.