Haos pe drumurile publice din România: cum arată șoseaua care oferă ZERO siguranță șoferilor. Podul abia se mai ține (FOTO)

Realizarea investițiilor necesare în infrastructură pentru condiții decente de transport rămâne în continuare o mare provocare pentru autoritățile din România. Un exemplu în acest sens reprezintă Podul de la Jijia, de pe Drumul Național 2 N. 

06 mart. 2023, 16:06
Haos pe drumurile publice din România: cum arată șoseaua care oferă ZERO siguranță șoferilor. Podul abia se mai ține (FOTO)

Haos pe drumurile din România. Podul peste râul Râmnic de pe DN 2 N, în zona Jijia, se află într-o stare avansată de degradare.

Așa cum se poate observa în imaginile realizate la fața locului, ambele laturi ale podului, aflat în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), parapetele de protecție este rupt sau lipsește, iar la rampe este proptit cu o prăjină din lemn.

Drumarii de la CNAIR au introdus restricții de tonaj pe DN 2 L, zona Valea Câmpului, din cauza unei surpări a carosabilului pe o scurtă porțiune de drum. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, restricția de tonaj la 12 tone este pentru podul situat pe DN 2 L, km 24+500.

 

Podul de la Jijia, în antiteză cu podul lui Dorinel Umbrărescu

 

Între timp, la nivelul instituțiilor guvernamentale continuă eforturile contra-timp de construire a autostrăzilor asumate prin PNRR. Dorinel Umbrărescu ține steagul sus pentru Autostrada Moldovei și a Transilvaniei. Afaceristul din Bacău încearcă să construiască într-un timp record ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani în România.

UMB Spedition, compania de construcții a lui Dorinel Umbrărescu, are în lucru al doilea cel mai lung pod rutier din România. Podul rutier va avea peste 1 kilometru lungime, ptorivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, care a postat imagini de la fața locului.

Podul rutier se construiește în județul Buzău. Mai exact, UMB va ridica podul peste albia majoră a râului. Acesta va face parte din Autostrada A7 – Autostrada Moldovei, deci cea care va lega regiunea Muntenia de Moldova.

Construcția care se află în lucru la antreprenorul Dorinel Umbrărescu va avea 1.360 de metri lungime. Valoarea totală a proiectului este de 733,44 milioane lei, fără TVA, potrivit documentelor oficiale.