Haosul continuă în Ucraina! Atac rusesc cu 18 rachete de croazieră în Herson. Sunt cel puțin un mort și zeci de civili răniți

Un om a murit, iar alți trei au fost răniți, în noaptea de duminică spre luni, în regiunea Herson din sudul Ucrainei, în timpul bombardamentelor rușilor.

01 mai 2023, 12:18
Haosul continuă în Ucraina! Atac rusesc cu 18 rachete de croazieră în Herson. Sunt cel puțin un mort și zeci de civili răniți
Rusia susţine că Ucraina pregăteşte un atac sub steag fals. Reacţie dură de la Kiev

Atac rusesc cu 18 rachete de croazieră în Herson. Comandantul armatei ucrainene, Valeri Zalujni, spune că ”invadatorii (că) au atacat Ucraina cu aviaţia strategică”, care a tras ”18 rachete de croazieră”, potrivit AFP.

Rușii au tras noi salve de rachete împotriva unor orașe ucrainene pe care forţele ucrainene anunbţă că le-au ”neutralizat” în marea lor majoritate.

Citește și Trupele lui Zelenski au trecut graniţa în Rusia. Risc mare de extindere a războiului din Ucraina

Au fost vizate cartiere rezidențiale în zone populate din regiune și o clădire oficială în centrul Hersonului, a transmis şeful Administraţiei Militare locale, Oleksandr Prokudin, într-o postare pe Telegram.

”În urma acestei agresiuni ruse, o persoană a murit, iar alte trei – inclusiv un copil – au fost rănite”, precizează el.

Herson a fost bombardat de opt ori în aproape 24 de ore. În regiunea Dnipopetrovsk (est), un atac rus cu rachetă s-a soldat cu cel puţin 25 de răniţi – inclusiv trei copii -, a anunţat luni într-o postare pe Telegram Serghii Lîsak, un reprezentant al Administraţiei regionale.

De asemenea, și locuitorii din orașul Pavlohrad au avut de suferit. ”19 clădiri cu etaje, 25 de case private, şase instituţii şcolare şi preşcolare şi cinci magazine au fost avariate”, a mai spus el el.

Citește și Zelenski poartă mereu o armă asupra lui. Liderul Ucrainei a dezvăluit ce ar face dacă ar fi capturat de ruși: „Vă puteţi imagina?”

”Invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu aviaţia lor strategică”, care a tras ”18 rachete de croazieră”.

Însă 15 dintre cele 18 rachete au fost distruse de armata ucraineană, anunţă într-o postare pe Telegram Zalujni.