Hărdău: Nu accept ca Bucureştiul să conducă Clujul. Nu sunt deştepţii ţării. Au căpuşat filiala

Mihail Hărdău spune că a demisionat, vineri, din fruntea PDL Cluj-Napoca pentru că nu a dorit ca organizaţia judeţeană să fie condusă de la Bucureşti, iar candidaţii impuşi de la centru "să căpuşeze politic filiala".

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 17:28
Hărdău: Nu accept ca Bucureştiul să conducă Clujul. Nu sunt deştepţii ţării. Au căpuşat filiala

Mihail Hărdău a declarat, vineri, după ce şi-a depus demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca în şedinţa Biroului Permanent Local (BPL) al filialei, că a dorit să atragă atenţia asupra faptului că PDL Cluj „trebuie să fie pe picioarele ei”.

„Am explicat colegilor cauzele care m-au determinat să iau această decizie de a demisiona, ei au înţeles, iar eu fac un pas înapoi din organizaţie. M-am retras pentru că nu pot să particip la organizarea alegerilor cu o structură aleasă nestatutar, nefiind respectat Statutul PDL în alcătuirea listelor de candidaţi. Nu pot să validez un asemenea experiment. Eu nu sunt de acord ca Bucureştiul să conducă Clujul, sub nicio formă. Nu sunt nici deştepţii lumii, nici deştepţii ţării. Clujul trebuie condus de clujeni, deciziile trebuie să rămână în Cluj. Cu această demisie aduc în atenţie la nivelul PDL Cluj că trebuie să fie pe picioarele ei. Dacă vin ajutoare din altă parte, să meargă unde e greu, unde e slabă organizaţia, nu să vină unii să căpuşeze politic filiala. Nu agreez ideea de a fi conduşi de Bucureşti”, a spus Hărdău.

Potrivit acestuia, PDL Cluj a mai trecut prin patru experimente cu candidaţi intraţi în Parlament pe listele filialei şi care, ulterior, au trecut la alte partide.

„Au fost patru parlamentari care nu aveau nimic cu PDL – Norica Nicolai adusă pe Alianţa DA, Graţiela Iordache, Mircia Giurgiu şi Şerban Rădulescu. Aceştia au absorbit din capacitatea de dezvoltare a PDL, ne-au slăbit, ne-au denigrat şi au plecat. Au fost patru experimente greşite, şi văd că se continuă”, a afirmat senatorul democrat-liberal.

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, la rândul său, că Hărdău rămâne mai departe „o resursă importantă a partidului, care va fi folosită în campania electorală”.