Harley-Davidson sfidează tradiţia şi lansează prima sa bicicletă electrică. Cât costă şi care sunt specificaţiile sale

Harley-Davidson a lansat prima sa linie de biciclete electrice, cu asistență la pedală, destinată plimbărilor de agrement și navetiștilor urbani. Prețurile oscilează între 3.399 şi 4.999 dolari.

19 nov. 2020, 11:39
Harley-Davidson sfidează tradiţia şi lansează prima sa bicicletă electrică. Cât costă şi care sunt specificaţiile sale

Bicicleta electrică Serial 1, de la Harley-Davidson vine în două modele: Mosh și Rush. Bicicletele pot atinge viteze de până la 45 km/oră, în funcție de model, și vin în patru dimensiuni diferite ale cadrului.

O încărcare completă pentru bicicleta electrică Serial 1 durează şase ore şi jumătate sau, pentru o încărcare de 75% sunt suficiente trei ore şi jumătate.

Citeşte şi Topul oraşelor cu viaţa cea mai scumpă. Două metropole europene au urcat pe podium, în locul celor din Asia

În momentul de faţă este disponibilă opţiunea de precomenzi pentru aceste biciclete, iar sunt așteptate în SUA și Germania în primăvara anului 2021, după cum scrie Daily Mail.

Numele Serial 1 al modelului provine de la cel al primului Harley, vândut în 1903, „Serial Number One”. Prototipurile au fost prezentate public pentru prima dată în noiembrie 2019, la expoziția de motociclete EICMA, de la Milano. Luna trecută a fost prezentat un alt prototip, cu elemente preluate de la strămoșul său din 1903, inclusiv o şa din piele şi anvelope albe. Aceste elemente de epocă au dispărut acum, fiind înlocuite cu un design minimalist.

Modelele vin cu un ecran LED, care afișează viteza, nivelul bateriei și alte date. Rush poate rula cu viteză de până la 45 km/oră şi are o autonomie de rulare de 185 km, iar Mosh rulează cu până la 32 km/oră şi are o autonomie de 170 km.

Vânzările de biciclete electrice au crescut cu 190% în iunie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit companiei de cercetare NDP, deoarece navetiștii au evitat transportul public în timpul pandemiei.