Harta Atacul Rusiei în Ucraina. Locurile și orașele ucrainene invadate de armata rusească

Joi dimineața, Rusia a declanșat o amplă operațiune militară împotriva Ucrainei, lansând atacuri directe în mai multe orașe și puncte cheie din Ucraina.

24 feb. 2022, 08:17
Harta Atacul Rusiei în Ucraina. Locurile și orașele ucrainene invadate de armata rusească

Orașele Harkiv, Dnipro, Mariupol, Kiev și Odesa sunt doar câteva locurile vizate de atacurile rusești ce au începutde joi dimineața.

În afară de exploziile auzite lângă orașe, bombardamente ar mai fi avut loc și în apropiere de alte baze militare precum Chuguev, Myrohorod, Kramatorsk, Vasylkiv.

Livemapua.com, serviciu care documentează atacurile conflictului ruso-ucrainean încă din 2014, a publicat o hartă cu locurile unde au fost raportate până la această oră atacurile armatei rusești.

Harta cu locurile unde au fost raportate până la această oră atacuri.

CITEȘTEȘ ȘI: A început războiul în Ucraina! Explozii puternice în apropiere de Kiev!

A început războiul în Ucraina!

Vladimir Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas şi le-a cerut forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

CITEȘTE ȘI: Joe Biden, prima reacție după ce Putin a ordonat începerea atacului militar în Ucraina: „Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”

Putin a avertizat că toată responsabilitatea pentru o eventuală vărsare de sânge va reveni conştiinţei Guvernului de la Kiev, declarându-se convins că trupele ruseşti îşi vor face datoria.

„Circumstanțele ne cer să luăm măsuri decisive și imediate”, a spus Putin, potrivit unei transcriere a RIA-Novosti.