HARTA drumurilor care riscă să fie BLOCATE din cauza NINSORILOR. Vezi situaţia pe regiuni

Guvernul a dat, vineri, publicităţii, harta drumurilor care se află în pericol de a fi blocate la ninsori puternice. În şedinţa de vineri a Executivului, premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentanţilor autorităţilor centrale şi locale ca această hartă să fie făcută publică şi intens mediatizată.

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 10:39

Aş vrea să faceţi publicitate hărţii, la prefecturi şi la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, precum şi în mass-media care au o putere de penetrare mai mare decât oficialităţile”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai anunţat că, de marţi, la Ministerul Transporturilor, va începe să activeze comandamentul pentru iarnă care va activa până la primăvară şi va fi însărcinat cu coordonarea eforturilor de preîntâmpinare şi eliminare a efectelor negative ale iernii.

Todată, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Mircea Duşa, să nu ezite să dispună închiderea unor drumuri atunci când există riscul ca maşinile să fie blocate în zăpadă, chiar dacă o astfel de măsură îi va nemulţumi pe şoferi.

„Dacă avem semnale foarte clare, trebuie oprită circulaţia, chiar dacă unii oameni vor fi supăraţi, că de ce nu-i lăsăm să plece pe drum când începe ninsoarea. Eu vă dau autoritatea să închideţi acele drumuri, în special pentru camioane, pentru că maşinile mici mai le împing oamenii, le mai scoatem mai uşor, dar când este vorba de camioane se blochează pentru zile în şir. Oamenii o să fie nemulţumiţi dacă nu-i mai lăsaţi să iasă din oraş sau să plece, dar decât să iasă să îngheţe pe drum şi să umblăm după ei să-i scoatem din zăpadă, vă cer să luaţi aceste măsuri chiar uneori impopulare. Pe cei cu TIR-urile nu-i mai scoatem până la deszăpezire, deci ori închidem, ori redirijăm. O să se supere, o să protesteze, dar decât să stea în zăpadă, asta e. Daţi vina pe mine, nu mă mai votează şoferii de TIR, asta-i viaţa. La fel să discutăm din timp şi cu CFR-ul, nu cu naşii ăia care au treabă acum, dar n-aş vrea să se mai întâmple în secolul 21 să aud de trenuri care stau două-trei zile în câmpie”, i-a spus Ponta lui Duşa.