Harta globală a viruşilor care îţi pot distruge calculatorul

Deoarece este o problemă cât se poate de actuală, gravitatea şi popularitatea infecţiilor cu malware au fost reproduse pe o hartă malware interactivă.

07 apr. 2014, 09:43
Harta globală a viruşilor care îţi pot distruge calculatorul

Captura de mai sus este o mostră infimă dintr-un proiect interactiv al celor de la laboratoarele Kaspersky, scrie playtech.ro.

Citeşte şi Dispozitivele mobile cu sistemul de operare Android rămân ţinta infractorilor cibernetici

Accesibilă la cybermap.kaspersky.com, această hartă malware reproduce într-un mod foarte detaliat rata evoluţiei infecţiilor cu malware, pornind de la statisticile interne ale companiei Kaspersky. Astfel putem afla, de exemplu, că România este pe locul 76 în acest clasament condus detaşat de Rusia, urmată îndeaproape de Statele Unite ale Americii, India şi Vietnam.

Citeşte şi YAHOO, atacat de hackeri: Dacă l-aţi folosit săptămâna asta, aţi putea avea VIRUŞI

Pe lângă faptul că respectivul website pune într-un singur loc un amalgam de informaţii utile şi explicaţii pentru toate tipurile de infecţii pe care le puteţi suferi, în acelaşi timp este şi o pagină de promovare. Practic, vă sunt înfăţişate diverse probleme, doar ca, două rânduri mai jos, să fie evidenţiate aplicaţiile Kaspersky perfecte pentru a vă scăpa de acele probleme.