Harta MINORITĂŢILOR din Europa: Unde domină ROMÂNII GALERIE FOTO VIDEO

O hartă inedită face furori pe internet. Aceasta arată care este cea mai importantă minoritate din fiecare ţară europeană.

11 mart. 2015, 06:41

Românii reprezintă cea mai numeroasă minoritate, dominând în Republica Moldova, Ungaria, Italia şi Spania, arată harta Europei realizată de fostul premier suedez Carl Bildt, potrivit România TV.

Românii se află pe a doua poziţie, la egalitate cu ruşii, sârbii şi polonezii, în ceea ce priveşte numărul de ţări în care domină. Pe prima poziţie se află turcii – principala minoritate în cinci ţări, printre care Germania. Și rușii sunt minoritatea cea mai importantă în Ucraina, Estonia, Letonia şi Belarus – toate foste ţări sovietice. Un fenomen similar se înregistrează şi în cazul sârbilor – principala minoritate din Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Muntenegru, toate foste membre ale Iugoslaviei.

Citeşte şi Toro Tibor, PPMT: Legea minorităţilor trebuie completată pentru a nu genera conflicte

Polonezii sunt cei mai mulţi străini din Irlanda, Islanda, Norvegia şi Lituania. În România, cea mai importantă minoritate este reprezentată de maghiari, prezenți în număr mare şi în Slovacia şi Serbia.