Harta prețurilor celor mai ieftine alimente din România

Ministerul Agriculturii a întocmit harta preţurilor la alimente care ne indică unde sunt cele mai scumpe, dar şi cele mai ieftine prețuri.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 16:47
Harta prețurilor celor mai ieftine alimente din România

Laptele nu poate lipsi de pe lista de cumpărături pentru Crăciun. Pentru acelaşi litru de lapte, cei din Sălaj plătesc până la 2,5 lei în timp ce buzoienii scot din buzunar 4 lei.

Şi cartofii au preţuri diferite. Dacă în judeţul Mureş, un kilogram de cartofi poate costa chiar şi doi lei, în Hunedoara sau Bucureşti se cumpără chiar şi cu un leu şi 50 de bani. Să nu mai vorbim de preţuri în patria cartofilor. Aici, un kilogram din mâncarea săracului nu costă mai mult de 60 de bani.

Şi de pe ce masă de sărbătoari poate lipsi carnea de porc? Facem aici abstracţie de vegetarieni. Ei bine, un kilogram costă chiar şi 18 lei în Bistriţa Năsăud, în timp ce la câteva zeci de kilometri distanţă, preţul scade la jumătate.

Dacă nu vă place carnea de porc, puteţi alege carne de pasăre. Dar iată că şi aici sunt diferenţe de preţ. 14 lei kilogramul în Vaslui şi mai puţin de 7 lei în Cluj.

Cele mai scumpe ouă le cumpără maramureşenii. 80 de bani bucata. Asta în timp ce în Ilfov un ou costă 50 de bani.

Iar pentru cine doreşte să cumpere brânză, cea mai scumpă este în Constanţa. Chiar şi 30 de lei kilogramul. Asta în timp ce argeşenii scapă mult mai ieftin, cu doar 15 lei pe kilogram.


loading...
Partenerii noștri