Hârtia igienică cu imaginea lui Putin este cel mai bine vândut suvenir din Polonia. Cum este ridiculizat liderul de la Kremlin

Hârtia igienică cu imaginea președintelui rus Vladimir Putin și inscripția „Putin, go f... yourself” este unul dintre cele mai populare suveniruri care pot fi cumpărate din Varșovia.

26 iul. 2022, 10:33
Hârtia igienică cu imaginea lui Putin este cel mai bine vândut suvenir din Polonia. Cum este ridiculizat liderul de la Kremlin

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie, imaginea președintelui rus Vladimir Putin a fost distorsionată în toată Europa, imaginea acestuia trecând de la cea a unui lider dur și statornic până la a ajunge batjocura aliaților Ucrainei. În ultimele luni chiar a fost dusă la extrem și distorsionată într-atât încât a fost comparat cu Adolf Hitler.

În Polonia, țara care a primit cei mai mulți refugiați ucraineni de la începutul conflictului, atacul social împotriva președintelui a fost pe scară largă, întărit de trecutul întunecat pe care l-a trăit Polonia după invadarea Germaniei naziste și exterminarea a mii de polonezi, în contextul celui de-al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi Odesa şi Nikolaev, sub bombardamente intense. Ruşii au distrus mai multe locuinţe de pe coasta Mării Negre

Prin urmare, căutând să ridiculizeze imaginea președintelui rus, în Varșovia și alte orașe mari au fost promovate tot felul de mișcări care au menținut batjocura fermă la adresa lui Putin. Acum, comercializarea hârtiei igieniste cu chipul liderului de la Kremlin a devenit virală, iar produsul se vinde foarte bine, devenind printre suvenirurile favorite, scrie The Telegraph.

În schimb, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui imagine poate fi găsită și pe magneți și căni, are în prezent statutul de sfânt în Polonia.

Citeşte şi Zelenski continuă să-i dea afară pe şefii Armatei. L-a demis pe comandantul operaţiunilor speciale din estul Ucrainei