Hărţile Apple au făcut prima victimă

Apple l-a concediat pe managerul diviziei responsabile de programul de hărţi al companiei, potrivit Mediafax. Richard Williamson a fost dat afară în urma criticilor venite de la clienţi, ca urmare a erorilor majore înregistrate după lansarea din septembrie. 

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 11:26
Hărţile Apple au făcut prima victimă

Compania Apple a lansat propriul serviciu de hărţi în septembrie, dorind să facă competiţie deja faimosului produs oferit de Google, Google Maps. Apple Maps a fost introdus odată cu noul sistem de operare iOS 6. Primul model care a beneficiat de aceste hărţi a fost iPhone 5.

Vicepreşedintele companiei Eddy Cue l-a dat concediat pe şeful diviziei de hărţi, Richard Williamson, după ce acesta lucra la Apple de peste zece ani. El a fost considerat principalul responsabil, fiind cel care a dezvolatat acest serviciu pentru iOS6.

Din septembrie, utilizatorii se plâng că serviciul de hărţi conţine foarte multe erori geografice, are deficite de informaţii şi nu include multe din caracteristicile oferite gratuit de serviciul Google Maps, cum ar fi informaţii despre transportul public, date ample privind traficul sau poze ale străzilor.

Google Maps are peste 7 ani de experienţă în domeniu, fiind lansat în 2005. În prezent este considerat cel mai complex sistem de navigare, fiind implementat şi pentru utilizatorii platformei Android, un sistem gratuit de operare pentru telefoane, competiţie directă pentru iOS6.