Hărţuirea pe Internet ucide din nou: Află cine este cea mai recentă VICTIMĂ

O adolescentă care avea probleme în familie şi fusese hărţuită de noii săi colegi de şcoală şi-a pus capăt zilelor, la o petrecere.

RomaniaTV.net
12 dec. 2013, 21:42
Hărţuirea pe Internet ucide din nou: Află cine este cea mai recentă VICTIMĂ

Sarah Clerkson, a adolescentă britanică de 14 ani a fost găsită spânzurată în casa unor prieteni care o invitaseră la o petrecere. Fata se simţise cam rău şi era obosită în seara aceea, iar prietenii ei au dus-o într-un dormitor, ca să se odihnească.

În zori, către sfârşitul petrecerii, au ciocănit la uşă să vadă dacă s-a trezit. Cum nu au auzit niciun răspuns, au apăsat pe clanţă, dar uşa era încuiată. Au doborât-o şi au intrat în camera unde adormise fata. Au găsit-o în stare de inconştienţă şi au chemat salvarea.

Între timp, gazda petrecerii, John Moore, a încercat să o resusciteze pe Sarah după indicaţiile primite prin telefon de la un operator al serviciilor de salvare, dar nu a reuşit. Nici medicii la rândul lor nu au reuşit să o readucă la viaţă, scrie presa britanică.

Prietenii au spus că fata ar fi băut câteva pahare în plus, care au făcut-o să se simtă rău, ameţită, apoi a vrut să se odihnească. La petrecerea respectivă nu se consumaseră droguri, dar exista în schimb destulă băutură.

Bunicii fetei au povestit că Sarah suferise traume psihice în familia ei, din cauză că nu se înţelegea cu părinţii ei.  Părea la un moment dat că îşi revenise după aceste supărări. 

În urmă cu două săptămâni însă, fata schimbase şi şcoala, pentru a fi mai aproape de casă. Noii colegi au început să îi facă zile amare, hărţuind-o pe Facebook cu comentarii răutăcioase. Fata atrăsese o oarecare invidie din partea colegilor săi, pentru că arăta foarte bine. Ea a pus la suflet comentariile lor răutăcioase.

„Era tulburată, dar noi am crezut că se afla într-un punct de cotitură, că lucrurile se schimbaseră pentru ea… dar credeam în acelaşi timp că problema se rezolvase”, au povestit bunicii fetei, David şi Linda Chapman. „Urăsc site-urile reţelelor de socializare, pentru că aduc atâtea necazuri„, a mai spus David.