Harvey Weinstein, găsit vinovat pentru VIOL

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat pentru VIOL, anunţă nytimes.com. 

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 16:34
Harvey Weinstein, găsit vinovat pentru VIOL

Weinstein a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol de gradul al treilea. A fost găsit nevinovat la alte capete de acuzare mai grave și anume agresiune sexuală și viol de gradul I.

Procesul a început pe 6 ianuarie, la Tribunalul din Manhattan, New York, după ce, pe 31 mai 2018, un mare juriu l-a inculpat pe Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei.

Actriţa Jessica Mann susţine că Weinstein a violat-o în 2013, iar Miriam Haley, asistentă de producţie, l-a acuzat de alte abuzuri sexuale, săvârşite în 2006, când ea folosea numele de Mimi Haleyi. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, spunând că relaţiile au fost consensuale.

De cum a intrat în apartamentul meu, m-a obligat să întrețin relații sexuale cu acesta. L-am refuzat, dar m-a obligat, folosind forța fizică, să îi fac sex oral”, a povestit ea.

Peste 80 de femei l-au acuzat public pe Weinstein, în vârstă de 67 de ani, pentru agresiuni sexuale. Valul de acuzații nu a dus numai la decăderea sa profesională, ci și la o serie de investigații criminale care au alimentat și mișcarea #MeToo, cea care le-a dat multor femei curajul de a mărturisi că au fost expuse abuzului sexual din partea mai multor bărbați puternici din întreaga lume.