Haşotti, extrem de VIRULENT: Homosexualii sunt nişte oameni bolnavi

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a avut o nouă reacţie dură la iniţiativa lui Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, spunând că deputatul "se dovedeşte un extravagant". În plus, liberalul spune că nu are "absolut nimic" să le reproşeze homosexualilor, dar îi consideră "nişte oameni bolnavi".

RomaniaTV.net
14 apr. 2013, 12:26
Haşotti, extrem de VIRULENT: Homosexualii sunt nişte oameni bolnavi

Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, a declarat Puiu Haşotti pentru Ştirile ProTV, întrebat despre iniţiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, scrie Mediafax.

Preşedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, a precizat că instituţia pe care o conduce nu a primit deocamdată vreo sesizare privind declaraţiile despre homosexuali ale senatorului Puiu Haşotti.

„Nu am primit nimic în legătură cu respectivele afirmaţii, astfel că nu le pot comenta, pentru că asta ar însemna să mă antepronunţ„, a spus preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Sâmbătă, Puiu Haşotti a declarat pentru Mediafax că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

În replică, secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat corespondentului Mediafax că preşedintele Partidului Verde, deputatul USL de Constanţa Remus Cernea, nu mai este membru al PSD, astfel că social-democraţii nu au ce sprijin să îi retragă acestuia.

„Remus Cernea oricum nu mai are sprijinul nostru politic pentru că acum este la Partidul Verde, nu mai este la PSD. Noi l-am înscris la alegeri, a fost membru al organizaţiei noastre şi pe urmă s-a înscris înapoi la Partidul Verde. Ca atare, şi-a pierdut calitatea de membru al PSD. Noi ce sprijin să îi mai retragem?!”, a declarat Cristinel Dragomir.

El a mai spus că PSD Constanţa a „luat ţeapă” atunci când l-a acceptat pe Remus Cernea în partid: „Face proiectul ală de lege, şi? În loc să facă ceva pentru judeţul ăsta care l-a făcut deputat… Asta este, am luat ţeapă cu el. Altceva nu pot să spun”.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, vineri, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

„Eu susţin şi noi, Verzii, susţinem Drepturile Omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru niciun motiv pentru că ar fi femei, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau unei minorităţi sexuale. În Europa foarte multe ţări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelaşi sex pe model francez. În Franţa, mai întâi acum cinci ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau la sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind drepturile persoanelor de acelaşi sex de a se căsători”, a declarat Remus Cernea, într-o conferinţă de presă susţinută la cabinetul său parlamentar din Constanţa.

Preşedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL în Colegiul 9 din Constanţa, reuşind să câştige un mandat de deputat.