Haşotti, RECLAMAT la CNCD: Trei sesizări privind declaraţiile liberalului despre homosexuali

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a primit, până în prezent, trei sesizări privitoare la declaraţile făcute de senatorul Puiu Haşotti despre homosexuali, toate de la cetăţeni, au declarat luni, pentru reprezentanţii instituţiei.

RomaniaTV.net
15 apr. 2013, 12:45
Haşotti, RECLAMAT la CNCD: Trei sesizări privind declaraţiile liberalului despre homosexuali

Cele trei sesizări au fost trimise prin e-mail la CNCD, neavând semnături olografe, astfel că, deocamdată, nu pot fi luate în considerare de către Consiliu.

Instituţia se poate şi autosesiza, la iniţiativa unuia dintre cei nouă membri ai Colegiului director.

Până în prezent, niciunul dintre membrii Colegiului director nu a formulat vreo sesizare privitoare la declaraţiile lui Haşotti, a precizat, pentru Mediafax preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că nu are „absolut nimic” să le reproşez homosexualilor, pe care îi consideră „doar nişte oameni bolnavi”, el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă„, a declarat Puiu Haşotti, pentru Ştirile ProTV, în weekend.

Asociaţia Accept a anunţat luni că, în această săptămână, va depune la CNCD o plângere la adresa lui Puiu Haşotti, susţinând că declaraţia acestuia este „scandaloasă”.

„Declaraţia potrivit căreia persoanele de orientare homosexuală sunt bolnave este scandaloasă, inacceptabilă şi intră sub incidenţa legii. Vom depune în această săptămână o plângere adresată CNCD pentru soluţionare competentă, pe măsura gravităţii acestei afirmaţii politicianiste inepte şi a efectelor publice pe care le produce”, a spus directorul executiv al Asociaţiei Accept, Florin Buhuceanu.

Asociaţia Accept solicită sancţionarea imediată a politicianului, atât de către autorităţile care au competenţe în domeniu, cât şi de către PNL.

„Solicităm, de asemenea, PNL să se delimiteze neîntârziat de poziţia exprimată public de domnul Haşotti care afectează dreptul la demnitate al unui grup minoritar din societatea românească, protejat de către lege. Opiniile primitive şi homofobe ale acestui politician nu îşi au locul într-un partid democratic, cu solide valori liberale, şi trebuie condamnate ca atare”, a mai spus Florin Buhuceanu.