Hava întrebat dacă ar pleca din PDL pentru capitala de regiune la Alba: Aş fi ticălos să spun nu

Mircea Hava nu exclude posibilitatea înscrierii sale într-un alt partid în cazul în care acest lucru ar însemna desemnarea municipiului Alba Iulia drept capitală a viitoarei regiuni, el spunând că ar fi "ticălos" dacă ar nega această variantă.

RomaniaTV.net
07 mart. 2013, 17:49
Hava întrebat dacă ar pleca din PDL pentru capitala de regiune la Alba: Aş fi ticălos să spun nu

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă ar trece la un alt partid în cazul în care astfel municipiul Alba Iulia ar fi desemnat capitală a viitoarei regiuni, vicepreşedinte PDL, Mircea Hava, a răspuns că nu poate exclude o astfel de variantă, „dacă asta ar cântări teribil în balanţă”, transmite corespondentul Mediafax.

„Ştiu că ar fi o soluţie, însă trebuie discutat foarte mult lucrul ăsta. Ştiu însă un lucru, dacă se fac regiunile şi Alba Iulia pierde, pierdem cel puţin 1.000-1.200 de locuri de muncă. (…) Nu ştiu ce voi face exact. Totul trebuie discutat şi totul trebuie negociat. Dacă fac un lucru în sensul ăsta, să ştiţi că niciodată nu o să-l fac pentru mine. Eu nu am nevoie de nimic, decât de sănătate şi de linişte”, a spus Hava.

Primarul Hava a adăugat că ar fi „un ticălos” dacă ar spune că nu ar trece în alt partid în schimbul desemnării municipiului Alba Iulia drept capitală a viitoarei regiuni.

„Nu aş spune de la început «hai, plecaţi de aici şi lăsaţi-mă în pace», aş spune «hai să discutăm, poate găsim şi o altă soluţie». (…) Atâta timp cât decizia va fi politică, trebuie să lucrăm ca şi oameni politici”, a afirmat Hava.

Întrebat dacă a purtat vreo discuţie privind plecarea sa la un anumit partid, Hava a răspuns că nu a fost niciodată la Bucureşti pentru o astfel de discuţie, însă a recunoscut că a discutat în schimb cu oamenii din Alba Iulia, „oameni de afaceri, care iubesc oraşul”.