Hachiko, varianta grecească : De 18 luni, un căţel păzeşte zi şi noapte locul unde a murit stăpânul lui accidentat VIDEO

Publicat: Vineri, 19 Iulie 2019 16:54 // Actualizat: Vineri, 19 Iulie 2019 17:01 // Sursa: romaniatv.net

De 18 luni, un căţel al cărui stăpân şi-a pierdut viaţa într-un accident nu vrea să părăsească locul în care s-a produs tragedia.

Povestea acestui căţel este impresionantă. Potrivit  presei din elene, locuitorii din Naupacte - o localitate din Grecia - au grijă de căţel şi se ocupă de el zi de zi pentru ca el să aibă tot ce îi trebuie.

Căţelul nu mai vine acasă nici peste noapte, ci a rămas în locul în care stăpânul lui a murit. Casa unde locuia cu stăpânul său se află la o distanţă de12 kilometri distanţă de la locul tragediei.

Oamenii i-au amenajat o "casuţă" căţelului, impresionaţi de suferinţa şi fidelitatea animalului manifestată  faţă de stăpânul său. Mai mult de-atât, localnicii i-au făcut şi un monument stăpânului său mort, în semn de omagiu şi vin la căţel în fiecare zi pentru a-i aduce mâncare şi apă. 

Povestea căţelului este asemănătoare cu cea a celui din Japonia, adevăratul căţel Hashiko, care îşi aştepta stăpânul în gară zi de zi, timp de zece ani, pentru a merge amândoi împreună acasă.

Povestea lui Hashiko a fost transpusă pe marile ecrane, în anii 1920.

Căţelul din Grecia a fost supranumit "Hashiko grec", deoarece ca şi Hashiko "original" aceşti doi câini au rămas pe vecie în locul unde stăpânii lor au murit.  

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
accident de maşină căţel Grecia Hachiko Hashiko stâpân mort varianta grecească
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H