Hachiko, varianta grecească : De 18 luni, un căţel păzeşte zi şi noapte locul unde a murit stăpânul lui accidentat VIDEO

De 18 luni, un căţel al cărui stăpân şi-a pierdut viaţa într-un accident nu vrea să părăsească locul în care s-a produs tragedia.

19 iul. 2019, 13:54
Hachiko, varianta grecească : De 18 luni, un căţel păzeşte zi şi noapte locul unde a murit stăpânul lui accidentat VIDEO

Povestea acestui căţel este impresionantă. Potrivit  presei din elene, locuitorii din Naupacte – o localitate din Grecia – au grijă de căţel şi se ocupă de el zi de zi pentru ca el să aibă tot ce îi trebuie.

Căţelul nu mai vine acasă nici peste noapte, ci a rămas în locul în care stăpânul lui a murit. Casa unde locuia cu stăpânul său se află la o distanţă de12 kilometri distanţă de la locul tragediei.

Oamenii i-au amenajat o „casuţă” căţelului, impresionaţi de suferinţa şi fidelitatea animalului manifestată  faţă de stăpânul său. Mai mult de-atât, localnicii i-au făcut şi un monument stăpânului său mort, în semn de omagiu şi vin la căţel în fiecare zi pentru a-i aduce mâncare şi apă. 

Povestea căţelului este asemănătoare cu cea a celui din Japonia, adevăratul căţel Hashiko, care îşi aştepta stăpânul în gară zi de zi, timp de zece ani, pentru a merge amândoi împreună acasă.

Povestea lui Hashiko a fost transpusă pe marile ecrane, în anii 1920.

Căţelul din Grecia a fost supranumit „Hashiko grec”, deoarece ca şi Hashiko „original” aceşti doi câini au rămas pe vecie în locul unde stăpânii lor au murit.