Hayssam, prima ieşire în public după denunţurile la DNA. Va fi audiat în dosarul Manhattan

Omar Hayssam este la prima ieşire în public după denunţurile făcute la DNA împotriva lui Băsescu şi Yassin. Hayssam este prezentat judecătorilor de la T‎ribunalul Bucureşti pentru acuzaţiile de delapidare care i se aduc în dosarul Manhattan.

06 iul. 2015, 07:59
Hayssam, prima ieşire în public după denunţurile la DNA. Va fi audiat în dosarul Manhattan

Omar Hayssam va fi audiat, luni, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de delapidare, prejudiciul fiind de 20 de milioane de euro.

În acest dosar, Omar Hayssam a fost trimis în judecată în octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alături de fratele său, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, și doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă și Doina Farladanschi.

Potrivit DIICOT, cei cinci au constituit un grup infracțional organizat și au acționat premeditat și planificat în vederea nerestituirii creditelor și trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water SA și SC Rio Soft Drinks în cadrul altor societăți din „Grupul Manhattan”, potrivit Agerpres.

Procurorii susțin că Omar Hayssam și complicii lui au contractat împrumuturi bancare în numele Bucovina Mineral Water și Rio Soft Drinks, după care au transferat patrimoniile celor două companii (fabrica de sucuri Rio din Timișoara și fabrica de îmbuteliere ape minerale și sucuri Bucovina din Vatra Dornei) către alte societăți reale sau fantomă din „Grupul Manhattan”.

Citeşte şi: Omar Hayssam, CONDAMNAT DEFINITIV la 23 de ani de închisoare

Prejudiciul produs este de 78,4 milioane de lei pentru infracțiunea de delapidare, 4.171.261,86 de dolari, respectiv 2.295.698 de lei pentru infracțiunea de evaziune fiscală, 17,3 milioane de lei pentru infracțiunea de spălare a banilor, totalul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

Omar Hayssam a trimis la Parchetul General, luna trecută, un memoriu în care susţine clar că medicul Yassin, om de încredere al lui Traian Băsescu, a fost cel care a orchestrat răpirea a trei jurnalişti români în Irak, în martie 2008.

Omar Hayssam execută 23 de ani şi patru luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, potrivit unei decizi luate în 27 martie, de instanţa supremă.
 
Omar Hayssam execută pedepsele din iulie 2013, când a fost adus în ţară, după şapte ani de la fuga sa din România.