Hellvig cheamă Poliţia pentru a cerceta cum a cheltuit Udrea banii. Gala Bute, luată la puricat

Publicat: Duminică, 27 Mai 2012 13:07 // Actualizat: Luni, 28 Mai 2012 09:33 // Sursa: RTV.net

Poliţia economică va face cercetări la Ministerul Dezvoltării pentru a stabili cum s-au cheltuit două sute de milioane de euro. Ministerul de Interne va primi luni plângerea făcută de actualul ministru al Dezvoltării, Eduard Hellvig, care susţine că Elena Udrea trebuie să dea socoteală cu privire la semnarea preferenţială a unor contracte.

Foto: pnl.ro

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, la Arad, că a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor ajutor pentru anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea, inclusiv modul în care s-a implicat ministerul în Gala Bute, informează Mediafax.

Eduard Hellvig a declarat că a avut o discuţie informală cu ministrul Internelor pentru a-i cere ajutor în anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea.

"Am cerut ajutor pentru Corpul de control, să ne acorde asistenţă în controalele care vor urma la anumite sectoare de activitate, lucrări derulate cu resurse financiare de la bugetul de stat. Cred că avem nevoie de acest ajutor, competenţa trebuie utilizată pentru a descoperi dacă au fost folosite resurse financiare cu alte scopuri, să ştim ce preluăm", a declarat Eduard Hellvig.

Ministrul a adăugat că "nu e posibil ca pe 27 aprilie şi 5 mai, care a fost zi de sâmbătă, să se facă plăţi şi să se semneze contracte de 100 de milioane de euro".

"De unde graba asta? Se temeau că nu mai conduceau ministerul? De unde atâta disponibilitate de a utiliza resursa bugetară cu frenezie înainte de alegeri?", s-a întrebat ministrul, într-o conferinţă de presă desfăşurată la PNL Arad.

El a spus că anumite proiecte au fost găsite cu probleme, precum o pârtie construită la Braşov, "în care s-au investit foarte mulţi bani, nu doi lei, şi care se surpă", sau un ştrand la Marghita, pentru care "nu sunt căi de acces, drumuri, canal, iar decantarea apei la bazinul de înot se face într-un bazin separat".

"Aceste lucruri trebuie ştiute, cineva trebuie să răspundă", a spus Eduard Hellvig.

Şeful MDRT a declarat că a dispus anchete la Compania Naţională de Investiţii şi Agenţia Naţională de Locuinţe, unde "s-au făcut foarte multe lucrări care nu au fost eficiente şi sunt suspecte de scurgeri de resurse financiare către clientela politică".

Ministrul a spus că a descoperit că s-au contruit săli de sport în localităţi cu doar zece elevi, terenuri de sport în pantă şi lângă văi care le inundă în timpul ploilor sau parcuri în localităţi fără apă şi canalizare. De asemenea, ministrul va cerceta şi Gala Bute.

loading...
281 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 oct 19:45
Răspunde | Votează email 0 email
Smith
Hellving a făcut controlul la CNI in 2012 si nu a găsit nimic care sa nu fie in regula. Aviz amatorilor si crizatilor care au trecut in graba ca angajați ai CNI si nu au confirmat la locul de munca. Felicitări profesioniștilor Manuela Patrascoiu, Doru Ducan si Marius Dragomir care fac ca aceasta companie sa fie apreciata de autoritățile locale.
05 oct 19:23
Răspunde | Votează email 0 email
smith
Hellving a făcut controlul la CNI in 2012 si nu a găsit nimic care sa nu fie in regula. Aviz amatorilor si crizatilor care au trecut in graba ca angajați ai CNI si nu au confirmat la locul de munca. Felicitări profesioniștilor Manuela Patrascoiu, Doru Ducan si Marius Dragomir care fac ca aceasta companie sa fie apreciata de autoritățile locale.
28 mai 16:54
Răspunde | Votează email 0 email
Paf
Usl vor sa fure tara !! sa puna stapanire pe ROMANIA

Nu va mai luati de ea! Sunteti platiti pentru a arunca cu pietre in oameni nevinovati si plus de asta oameni care lupta pentru interesele noastre!.
28 mai 16:53
Răspunde | Votează email 0 email
Beni
Jos Ciuma USL!!

Maimutoiul asta de Ponta o sa dea din colt in colt cand va vedea ce inseamna sa guvernezi o tara, nu stie el ce responsabilitate are pe umeri, viseaza pensii exagerat de mari, dar din ce bani va avea sa le plateasca?? Cu PDL macar eram pe o linie de plutire, cu USL-istul asta sarlatan ne vom duce pe…
28 mai 16:53
Răspunde | Votează email 0 email
Macaroana
Ciuma USL e disperata deoarece nu pot sa ajunga la nivelul Elenei Udrea ca politician important, de temut si incearca metode militienesti tipice comunistilor....aratad cat sunt de speriati ca nu stiu sa guverneze ntara si apeleaza la tot felul de diversiuni ptr a pacali populatia!!!!!
28 mai 13:58
Răspunde | Votează email 0 email
popalie
Vad ca in continuare toti o ataca pe Udrea ba la minister , ba ca, cocos si-a cumparat un hotel , ori USL nu poate sa faca nimic la minister si incearca sa isi ascunda incompetenta atancando zi de zi pe udrea ori fura pe rupte ca sa aiba bani de campanie si la fel ca sa isi acopere furturile de presa o ataca pe udrea ca sa tina presa ocupata sa nu investigheze mdrt-ul. Oricum toata lumea stie ca Udrea a atras cele mai multe fonduri de la UE de cand am aderat.
28 mai 13:32
Răspunde | Votează email 0 email
Dorian86
USL face dreptate si cei care au gresit sa plateasca,asa este corect.
28 mai 13:23
Răspunde | Votează email 0 email
Luci
Foarte bine a facut Hellvig. Udrea si-a adus toata sleahta de hoti in minister. La Compania Nationala de Investitii este o mafie. Toti sunt rude intre ei si au format un grup de infractori condusi de Manuela Patrascoiu fost Secretar General in Ministerul de finante. Implicati in furtul de la CNI mai sunt Marius Dragomir, Doru Ducan precum si actualul director interimar Ion Simonca care este un acolit al PDL-ului si al Manuelei Patrascoiu.
Acolo trebuie chemat procurorul sa le faca rechizitoriul direct nu politia.
Pana nu o sa dea afara toti directori si sefii de serviciu CNI-ul o sa ramana o cloaca de mafioti condusi de Manuela Patrascoiu care ii are pe toti la mana, precum si pe directorii din Minister care sunt alti mafioti.
Ne-am saturat de PDL-ul asta, de hotii astia , vrem o schimbare, vrem o normalitate vrem sa ne crestem copii intr-o tara SANATOASA !!
28 mai 13:16
Răspunde | Votează email 0 email
Loredana Mihalache
A sosit timpul ca fiecare sa plateasca iar Elena Udrea este unul dintre acele persoane incompetente ce fac parte din mafia pdl-ista!
28 mai 12:48
Răspunde | Votează email 0 email
gepeto
mi se pare o chestie normala ca Udrea sa raspunda de banii pe care se pare ca i-a aruncat !!!
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H