Hellvig va face apel la decizia de incompatibilitate dată de instanţă

Eduard Hellvig (PNL), fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a anunţat că va face apel la hotărârea judecătorească prin care instanţa a confirmat decizia Agenţiei Naţionale de Integritate potrivit căreia Hellvig s-a aflat în stare de incompatibilitate pe o parte din durata mandatului de ministru.

02 apr. 2013, 09:31
Hellvig va face apel la decizia de incompatibilitate dată de instanţă

„Este o decizie departe de realitate şi de documentele şi probele pe care le-am prezentat atât ANI cât şi instanţei de judecată. În acest context, voi merge mai departe cu procesul până când nevinovăţia îmi va fi demonstrată”, susţine Hellvig într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi.

Secretarul general al PNL susţine în continuare că acuzele de incompatibilitate de i s-au adus au substrat politic. „Explicaţiile pe marginea acestui subiect le-am dat la timpul potrivit, în luna noiembrie 2012, atât Agenţiei Naţionale de Integritate cât şi publicului şi, ulterior, Curţii de Apel Bucureşti. Ele rămân valabile şi astăzi.  La fel cum rămâne valabilă şi opinia mea că acest proces este unul instrumentat politic”, se mai spune în comunicatul citat.

Liberalul Eduard Hellivig a pierdut procesul cu ANI, informează România TV. Hellvig fusese găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Pe 9 noiembrie, ANI a anunţat că trei miniştri din cabinetul Ponta I, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellvig, dar şi secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache au fost găsiţi incompatibili de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate sau sunt acuzaţi conflict de interese ori venituri nejustificate.

Ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Hellvig a spus că va contesta acuzaţiile aduse de ANI în instanţă. „Nu e bine ce se întâmplă, nu e în regulă. Merg până la capăt să-mi apăr dreptatea, ştiu că sunt curat, indiferent de avize merg în Justiţie pentru a contesta acest verdict, ştiu că sunt nevinonat”, a spus Hellvig.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, bani obţinuţi în ultimele cinci luni, astfel că Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Oficiul pentru Spălarea Banilor, dar şi Comisia de cercetare a averilor a Curţii de Apel Oradea.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost găsit şi el incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat faptul că pe lângă funcţia din cadrul Executivului a fost şi administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnităţile publice.

Nu în ultimul rând, Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.