Helmut Duckadam a dat verdictul: cine trebuie să fie titular la națională, în lipsa lui Florin Niță

Naționala de fotbal a României se confruntă din nou, cu probleme pentru postul de portar. În opinia lui Helmut Duckadam, decizia lui Edi Iordănescu ar trebui să fie simplă. 

22 sept. 2022, 09:43
Helmut Duckadam a dat verdictul: cine trebuie să fie titular la națională, în lipsa lui Florin Niță

Florin Niță (35 de ani), titularul incontestabil al naționalei României în ultimii trei ani, nu a fost convocat pentru următoarele două partide din Nations League, dubla cu Finlanda – 23 septembrie și Bosnia – 26 septembrie. Românul nu mai joacă titular la Sparta Praga, motiv pentru care Edward Iordănescu va trebui să găsească un alt om care să apere poarta „tricolorilor”.

Trei portari debutanți au fost convocați de către Edi Iordănescu: Horațiu Moldovan (24 de ani, Rapid București), Ștefan Târnovanu (22 de ani, FC FCSB) și Ionuț Radu (25 de ani, US Cremonese).

 

Verdictul lui Helmut Duckadam. Cine trebuie să joace titular la echipa națională de fotbal a României, după ieșirea din scenă a lui Ciprian Tătărușanu și a lui Florin Niță

 

În opinia „Eroului de la Sevilla”, Horațiu Moldovan ar trebui să fie titular la echipa națională, deși jucătorul din Serie A este cel mai experiementat.

„L-aș alege pe el, e de viitor!

Moldovan e un portar foarte bun, dar singurul handicap pe care îl are față de Ionuț Radu este că nu are experiență internațională la nivelul ăsta. Radu a mai fost prin Italia la niște echipe unde e altă presiune. Mai e și Popa de la Voluntari, Aioani care joacă slab și nu mai e în cărți. Dar sunt portari buni, inclusiv Popa de la Craiova, care îmi place mie mult.

Între Moldovan și Târnovanu l-aș alege cum pe Moldovan. Târnovanu a făcut partide foarte bune, dar a avut o cădere la un moment dat, acum 2-3 etape. În ultimul meci a jucat foarte bine. E un portar de certă persepctivă, are fizic fantastic, 1.97m. E un portar de viitor. Bine, îl ajută și apărătorii, că are de apărat destul de mult în fiecare meci”, a declarat Duckadam, pentru DigiSport.

De asemenea, în opinia lui Duckadam, Mihai Popa, de la Voluntari (21 de ani) și Robert Popa (19 ani), de la FC U Craiova sunt variante care ar putea fi luate în calcul pentru lotul de 25, susține fostul portar de la Steaua București.