Edi Iordănescu, anunţ despre demisie. „Eu am pus și voi pune pe primul loc interesul României!” VIDEO

Edi Iordănescu s-a arătat dezamăgit de rezultatele echipei naționale, dar a părut afectat și de alte probleme din anturajul "tricolorilor2. Selecționerul a lăsat să se înțeleagă că ia în calcul să plece de pe banca "tricolorilor".

15 iun. 2022, 11:01
Edi Iordănescu, anunţ despre demisie. „Eu am pus și voi pune pe primul loc interesul României!” VIDEO
Edi Iordănescu, anunţ despre demisie

Edi Iordănescu, anunţ despre demisie. „Responsabilitatea este doar a mea. Am făcut-o mereu, asta fac şi acum. Această serie de patru meciuri nu a fost pe placul nostru. E greu să ai relaţii de joc când schimbi 4-5 jucători. Mai ales când nu te ridici la nivelul aşteptat din punct de vedere fizic. Am luat un gol la o fază statică. Cu atât mai rău, cu cât era minutul 42. Responsabilitatea este a mea. Atât am putut astăzi, atât am putut să alergăm. Recunosc, nu am vrut să dau mesaje greşite până acum. Ne-au lipsit jucători faţă de trecut, Ianis Hagi, Nicolae Stanciu, Denis Man. Clasamentul arată urât, dar asta e realitatea. Nu există foarte multe lucruri pozitive, poate unicul e că nu se joacă pe punctele de la European. Am fost optimist, dar în același timp realist. Am spus-o, inclusiv după meciul câștigat, că nu suntem într-o stare mentală bună. Atmosfera a fost una foarte grea, dar le-am spus să ridice capul, să se odihnească și mulți au de luat decizii importante, legate de cluburile la care vor juca. Eu am pus și voi pune pe primul loc interesul României. E frustrant și pentru mine, dar știam unde vin, timpul nu există. S-au strâns foarte multe supărări și frustrări din trecut și e foarte greu să construiești pe acest fond. Nu vreau să vorbesc la cald. Vedem, voi analiza și peste câteva zile voi lua o decizie. România primează”, a declarat Edi Iordănescu după România – Muntenegru 0-3.

Dumitru Dragomir îi cere lui Edi Iordănescu să-şi dea demisia. „Muntenegru este cât cartierul Balta Albă”

„În momentul de faţă cu siguranţă că nu văd bine viitorul echipei naţionale, deoarece concluziile sunt triste. Din păcate a fost şi neşansă pentru că am avut momentele noastre. Şi neşansă a fost şi în seara asta, dar asta nu ne scuză cu nimic. Cred că ar trebui să fim obiectiv şi să tragem nişte concluzii despre joc. Am pierdut toate duelurile, nu a mai putut fi la fel cum am fost cu Finlanda, nu au mai avut intensitate, adversitate, nu am mai câştigat duelurile, nu au mai fost primii la minge, din primele momente am pierdut lupta fizică şi asta a făcut diferenţa”, a mai spus selecţionerul României.

România – Muntenegru în Liga Naţiunilor (0-3). Dezastru în Giuleşti

„Eu cred în continuare în această echipă, cred că echipa naţională are marjă de progres, sunt foarte mulţi jucători tineri care vin din spate. Am apelat la o parte dintre ei, mai sunt şi alţii importanţi. Nu va fi uşor indiferent cine va conduce echipa naţională, nu va fi uşor pentru că factorii externi afectează şi până la urmă eu înţeleg şi asta”, a completat Edi Iordănescu.