Henry zace de 25 de zile la IML. Nimeni nu ştie de ce a murit şi când va fi îngropat

Cadavrul fotbalistului nigerian Chinonoso Henry se află de 25 de zile în frigiderul de la Institutul de Medicină Legală şi ar putea sta acolo încă mult timp. Nimeni nu ştie nici până acum de ce fotbalistul de 21 de ani a murit, când va fi îngropat şi unde, scrie gsp.ro. Fratele lui Henry e aşteptat să vină săptămâna viitoare. 

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 10:50
Henry zace de 25 de zile la IML. Nimeni nu ştie de ce a murit şi când va fi îngropat

Potrivit jurnaliştilor de la gsp.ro, povestea nigerianului mort aminteşte de „Moartea domnului Lăzărescu” şi de”Terminalul”: Prăbuşit pe gazon, învelit în staniol, cărat cu un sac în ambulanţă, dus la INML Bucureşti. Autopsie, teste la microscop, „ar putea fi un virus tropical”, „sînt nereguli cardiace, dar nu au cauzat moartea”, opinii pe surse, „concluziile, mai tîrziu”. Aşa se tot scrie, de aproape o lună, povestea de după sfîrşitul lui Chinonso Henry, fotbalistul al cărui trup aşteaptă la morgă din Bucureşti, într-o cameră frigorifică.

Conform sursei citate, preşedintele echipei Delta Tulcea la care activa fotbalistul, Haralambie Meregiu, s-a întîlnit luni la Bucureşti cu reprezentanţii Ambasadei Nigeriei, cărora le-a propus să delege pe cineva oficial, care să însoţească trupul pînă în Africa.

Lui Meregiu i s-a răspuns că „propunerea va fi luată în considerare”, de vreme ce rudele lui Henry întârzie să ajungă în România, din motive birocratice care ţin tot de Ambasadă.

Familia fotbabalistului vrea însă neapărat să vină la Bucureşti pentru a afla ce s-a întîmplat cu adevărat, în condiţiile în care IML întârzie să anunţe cauzele morţii. 

Se pare că doar prin eforturile instituţiei române cu sediul în Lagos, unul din fraţii lui Henry va primi „o viză de urgenţă, de 2-3 zile, să ridice corpul din Bucureşti”. Dar „de luni încolo”.

Reprezentantul unei companii europeane care se ocupă de repatrierea cadavrelor şi care are sucursală şi în România spune că repatrierea nigerienilor a fost mereu o problemă. „De cînd funcţionăm, cele mai mari probleme le-am avut în cazul cetăţenilor nigerieni, a durat chiar şi luni de zile din cauza birocraţiei!”