Heroes VI: To cheat or not to cheat?

Personal, nu sunt un mare fan al cheaturilor (coduri care te ajută să trişezi,  să fii foarte tare, GOD LIKE!). Am simţit nevoia să spun din capul locului. Nu îmi plac deloc cheaturile.

06 feb. 2012, 12:45
Heroes VI: To cheat or not to cheat?

Cred că sunt total inutile, îndeamnă la lenevire, cred că în momentul în care le foloseşti îţi trimiţi la culcare peste două treimi din neuroni. Cu toate astea, nu înseamnă ca nu le folosesc. Recent am fost pus în situaţia de a apela la astfel de coduri. Un amic mi-a recomandat jocul Heroes of Might and Magic VI.

Eu sunt un fan al jocului, încă de pe vremea când era pe piaţă Heroes of Might and Magic II, iar seria a III a este un etalon şi un joc de referinţă pentru toate genurile strategiei pe ture care mi-au intrat pe mână, singurul comparabil cu el (vorbesc, din nou, din punctul meu de vedere) fiind Disciples II.

După Heroes III, a apărut seria a IV a, care m-a lăsat rece, o serie la care nu am înţeles nici până în ziua de astăzi cât de beţi au fost developerii care au reuşit să amestece unităţile intr-un fel în care numai un barbat ar putea când vine vorba de diferenţa între cisme de damă şi botine.

Heroes V a venit să mai şteargă un pic din ruşine, cu o grafică îmbunătăţită, dar care a lăsat de dorit la capitolul storyline, şi aveţi cuvântul meu de onoare că, la fel ca atunci când vine vorba de şofat, nu mă joc fiind sub influenţa alcoolului.

Revenim. Un amic, nu numai că mi-a recomandat jocul, dar mi l-a şi împrumutat. L-am jucat offline, fără să fiu conectat la Conflux (platforma lor de lobby, unde se înregistrează toate reuşitele tale „epice”), tocmai pentru a nu-i strica „scorul”.

Nu stiu din ce motiv, am hotărât să încep un joc de Campaign (Campanie). Am început, aşa cum se cuvine, cu campania tutorial. Povestea începe să curgă cu asasinarea lui Pavel, Duke of Griffin, de către fiica sa. În tutorial, Slava, fiul acestuia, preia puterea şi are ca sarcină să unească toţi lorzii ducatului, dar să şi protejeze de către ducatul vecin, Duke of Wolf, pe vechii aliaţi ai tatălui său, Orcii. Până să termin campania tutorial, am fost de-a dreptul prins de poveste, şi dornic să aflu cine anume l-a ucis pe Pavel, m-am trezit jucând ce-a de-a doua campanie, campania Necropolis, unde o avem pe fiica lui Pavel, Anastasya Griffin, cea care l-a ucis pe tatăl său, care adusă la viaţă de către mătuşa sa, încearcă să descopere cine i-a controlat mintea şi a făcut-o să îşi omoare tatăl.

Dumnezeule! Mie îmi plac poveştile, iar asta chiar are sens. Îmi plac şi filmele de la fiecare misiune. Totul este făcut atât de bine, încât nu pot să cred. Cineva să mă ciupească!!!! Şi din păcate, cineva chiar a făcut-o. Iată-mă cum mă trezesc, dupa două zile de jucat campanii de Heroes VI (fără coduri), că mi-am neglijat un alt joc, căruia vom face un review foarte curând. Singurul indiciu pe care vi-l dau este genul: shooter.

Bun. Ce să fac? Jocul nu pot să nu îl mai joc. Trebuie să aflu cine l-a ucis pe Pavel. Trebuie să existe o modalitate mai rapidă, să trec prin misiuni mai repede, dar să văd şi povestea. Ei bine, EXISTĂ.

Pentru Heroes of Might and Magic VI, există un trainer, care pe lângă opţiunea de adăugare Gold, Wood, Crystal, mai poţi seta „puncte de mişcare infinite” şi trupe nenumărate. Şi iată-mă cum trec prin misiuni, ca prin brânză, dar nu o branză din aia veche, tare şi sărată, ci printr-un caş proaspăt. Sunt foarte bucuros că am aflat cine l-a ucis pe Pavel, cine a controlat-o pe Anastasya, şi am jucat campaniile din toate punctele de vedere al tuturor raselor prezente în joc.

După cum spuneam la începutul articolului, nu sunt fan al cheaturilor, nu le recomand, tocmai de aceea nu voi da nici numele, nici linkul către trainerul pe care l-am folosit (căutaţi pe google „Heroes of Might and Magic 6 trainer”, dar nu ştiţi asta de la mine), dar voi da linkul către site-ul Heroes 6. Îl recomand cu căldură, şi dacă sunteţi fani, ca şi mine, al unei poveşti epice, garantat povestea vă va atrage în lanţul ei de întâmplări ce vin să pună cap la cap, ceea ce se numeşte Heroes of Might and Magic VI.