Hervin Ongenda, jucătorul care ar putea salva FCSB, face spectacol la Botoşani

Ongenda, jucător cu meciuri la PSG, a debutat vineri seară pentru FC Botoşani, în victoria cu 2-0 în faţa lui FC Hermannstadt. Mijlocaşul francez şi-a arătat clasa, deşi încă nu este 100% pregătit fizic.

28 iul. 2018, 06:29
Hervin Ongenda, jucătorul care ar putea salva FCSB, face spectacol la Botoşani

Hervin Ongenda este unul dintre cele mai interesante transferuri făcute în această vară. Mijlocaşul de 23 de ani are 16 apariţii pentru echipa de seniori a lui PSG şi a trecut pe la toate echipele de juniori ale naţionale Franţei, inclusiv la tineret. Ongenda este în urmă cu pregătirea fizică, dar a apucat să debuteze aseară pentru FC Botoşani.

Jucătorul francez a intrat în minutul 70 şi a arătat imediat că are calitate. Ongenda a ieşit în evidenţă şi la două faze, în care şi-a lăsat colegii într-o poziţie excelentă de gol, dar au ratat.

Hervin Ongenda a impresionat încă de la debutul la Botoșani. După cele 20 de minute în care a făcut spectacol cu Hermannstadt, francezul de 23 de ani e anunțat ca unul dintre cele mai bune produse de export din istoria Ligii 1.

Valeriu Iftime a anunțat că va încasa pe el cel puțin 4-5 milioane de euro. Mai mult, patronul moldovenilor susține că Gigi Becali este cel care ar putea da lovitura cu Hervin Ongenda, ”dacă ar avea răbdare”.

FCSB e pregătită să îl transfere pe Cristian Lopez, dar are concurență serioasă pentru atacantul spaniol de 29 de ani. Fostul golgheter al CFR-ului se află în discuții și cu alte echipe din Franța și Turcia, iar salariul pe care ar trebui să îl primească de la roș-albaștri este de aproape 30.000 de euro pe lună.

Lopez a mai fost dorit în ultima perioadă de trei rivale din Liga 1. CFR i-a oferit cei mai mulți bani – un total de un milion de euro pentru trei ani de contract, dar ardelenii au fost condiționați de plecarea lui Billel Omrani.