Hidratează pielea cu albuş şi miere

Grație mineralelor esențiale și a proteinelor pe care le conține, albușul este utilizat ca un produs de înfrumusețare, fiind excelent atât pentru păr cât și pentru piele. În plus, albușul are proprietăți antiinflamatoare, astringente și decongestionate, care sunt esențiale pentru menținerea frumuseții și sănătății tegumentului. 

22 sept. 2017, 08:43
Hidratează pielea cu albuş şi miere

Iată cum poți include albușul în rutina de îngrijire a pielii:

Exfoliant

Poți folosi albușul pentru a exfolia pielea. Aplică o mască facială pe bază de albuș și mierea pentru a îndepărta celulele moarte de pe piele. 

Împotriva acneei

Datorită proprietăților antiinflamatoare, masca cu albuș are capacitatea de a reduce roșeața produsă de acnee. Această afecțiune dermatologică provoacă producția excesivă de sebum, cauzând apariția coșurilor.

Bate spumă un albuș, apoi aplică pasta obținută pe fața curată. Las-o să acționeze 20 de minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Împotriva pungilor de sub ochi

Proprietatea decongestionantă a albușului are efect asupra pungilor care se formează sub ochi. În plus, are capacitatea de a estompa cearcănele cauzate de oboseală, stres și lipsa somnului.

Aplică spumă de albuș direct pe zona de sub ochi, las-o să acționeze 10 minute și apoi clătește cu apă călduță. 

Mască hidratantă cu miere și albuș

Albușul elimină impuritățile prezente pe tegument, hidratându-l. În plus, proteinele pe care le conține albușul previn uscarea și deshidratarea. 

Ai nevoie de:

–    1 albuș
–    1 lingură de miere
–    20 picături de ulei de migdale

Mod de preparare și aplicare:

Bate albușul spumă, apoi combin-o cu mierea și ulei de migdale. Aplică pasta obținută pe fața curată și uscată, las-o să acționeze 20 de minute și apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Masca din morcovi redă strălucirea tenului