Hidratează-te cu suc de aloe vera

Aloe vera este planta folosită în scopuri medicinale și de înfrumusețare de către oamenii de pretutindeni. Cu toate acestea, nu multe persoane cunosc faptul că și sucul de aloe vera are beneficii uimitoare asupra sănătății.

RomaniaTV.net
06 dec. 2017, 10:04
Hidratează-te cu suc de aloe vera

Sucul de aloe vera nu este altceva decât gelul gros extras din frunzele de aloe vera. Nu are gust și miros, dar efectele pozitive pe care le are asupra sănătății sunt nenumărate. Iată câteva dintre ele!

Oferă hidratare

Sucul de aloe vera hidratează și detoxifică organismul, eliminând toxinele și impuritățile din corp. În plus, gelul de aloe vera este destul de dens în apă, așa că el este ideal pentru prevenirea deshidratării. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un pahar cu apă călduță o lingură de gel de aloe de vera, apoi amestecă ca să se dizolve. Se bea imediat. Evită să cumperi suc de aloe vera din magazine – pot conține conservanți.

Citeşte şi Alimente care curăţă în mod natural colonul. Aşa îţi detoxifici rapid organismul

Previne constipația

Prin consumul de suc de aloe vera crește nivelul de apă prezentă în intestine. Și, pentru că organismul este hidratat, funcție pe care o are această plantă (așa cum am spus deja), este îmbunătățită digestia și, implicit, prevenită constipația. Poate nu știai, dar există o legătură între apa din intestine și tranzitul intestinal. Așadar, include sucul de aloe vera în dieta zilnică dacă suferi de constipație.

Îmbunătățește aspectul pielii

Știm deja ce beneficii are aloe vera asupra pielii – îi oferă strălucire și o lasă sănătoasă. Doar pentru că hidratează organismul, ea previne uscarea tegumentului și apariția acneei. Datorită antioxodanților și vitaminelor, aloe vera (gelul) poate preveni apariția psoriazisului și dermatitei, stimulând regenerarea celulară și reducând riscul de îmbătrânire prematură.

Citeşte şi Aloe Vera scade colesterolul: Ce alte boli poate vindeca

Ameliorează refluxul gastroesofagian

Sucul de aloe vera împiedică creșterea nivelului de aciditate din stomac, prevenind hiperaciditatea, refluzul gastroesofagian și senzațiile de ardere. Compușii prezenți în sucul de aloe vera țin sub control secreția de acid din stomac. Include sucul de aloe vera în dieta ta zilnică.

Cum se prepară sucul de aloe vera:

Rupe o frunză de aloe vera, spal-o, tai-o pe orizontală și extrage cu o lingură gelul din interior. Pune-l într-un castron. Adaugă peste ea apă și amestecă. Sucul poate fi băut pe parcursul a două-trei zile.

Aloe vera, planta care vindecă rănile