Hidroelectrica a cerut intrarea în INSOLVENŢĂ. Primul termen de judecată va fi miercuri

Hidroelectrica SA a introdus la finele săptămânii trecute o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru miercuri, 20 iunie.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 12:00
Hidroelectrica a cerut intrarea în INSOLVENŢĂ. Primul termen de judecată va fi miercuri

Ministerul Economiei arată că decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al producătorului de electricitate, iar instituţia nu „interferează” în procedurile judiciare ale companiilor pe care le deţine.

„Hotărârea privind cererea de intrare în insolvenţă a fost luată de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica SA, iar MECMA, în calitate de acţionar, nu interferează în niciun fel în procedurile judiciare în care sunt implicate societăţile comerciale cu capital de stat pentru a nu influenţa în niciun mod instanţele de judecată”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Nici oficialii Ministerului Economiei, nici reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Premierul Victor Ponta a înfiinţat în urmă cu aproape două săptămâni un comitet care să evalueze situaţia economico-financiară a companiei Hidroelectrica şi să prezinte Guvernului, în maximum o săptămână, o informare pe această temă şi propuneri de măsuri care să conducă la îmbunătăţirea activităţii societăţii.