Hidroelectrica, anunț de ultimă oră despre facturile românilor la energie pe luna decembrie 2022

Reprezentanții companiei Hidroelectrica au anunțat că în perioada următoare românii vor primi facturile la energie electrică pe luna decembrie 2022.

19 mai 2023, 11:22
Hidroelectrica, anunț de ultimă oră despre facturile românilor la energie pe luna decembrie 2022
Hidroelectrica, anunț de ultimă oră despre facturile românilor la energie pe luna decembrie 2022

Hidroelectrica, anunț de ultimă oră despre facturile românilor la energie pe luna decembrie 2022. Aceștia estimează că majoritatea clienților vor intra în posesia facturilor cel mai probabil săptămâna viitoare.

Citește și Hidroelectrica, mesaj-surpriză pentru clienți. Ce trebuie să facă românii notificați

Hidroelectrica, anunț de ultimă oră despre facturile românilor la energie pe luna decembrie 2022

„Este o lună (mai 2023 – n.r.) în care s-au produs modificări legislative ale căror prevederi presupun update de soft, e vorba de implementarea prevederilor legii nr. 357/2022.

Estimăm că de săptămâna viitoare am putea începe emiterea facturilor pentru luna decembrie”, a declarat Bogdan Buciu, consilier al președintelui directoratului Hidroelectrica, la Antena3.ro.

Recent, clienții Hidroelectrica au primit facturile pe luna noiembrie 2022, care au început să fie emise pe data de 2 mai.

În urmă cu câteva luni, Hidroelectrica a anunțat că românii care au primit facturi mari la energie și nu își permit să le achite, au posibilitatea de a le plăti în rate.

Tot ce trebuie să facă este să trimită o cerere pe la adresa de email [email protected] sau să o depună în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central, iar plata va fi eșalonată în maximum şase rate lunare.

În prezent compania Hidroelectrica are peste 500.000 de clienţi care în această perioadă pot să își achite facturile într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Categoria de români care va primi vouchere de până la 3.000 de lei din partea statului pentru plata facturilor la energie

Veste bună pentru români! Cei care nu au o situație financiară bună primesc vouchere de până la 3.000 de lei din partea statului pentru plata facturilor.

Deja s-a dat startul depunerii dosarelor pentru obținerea sumei de bani. Iată cine sunt cei care pot beneficia de acest ajutor.

Beneficiarii sunt locuitorii Sectorului 1 al Capitalei, care nu au o situație financiară prea bună și nu fac față cu plata facturilor la energie. Suma la 3.000 de lei îi va ajuta să-și poată plăti facturile.

Depunerea dosarelor pentru obținerea ajutorului din partea statului începe de marți, de la ora 12:00.

„Consiliul a votat demult acest proiect. Mai mult decât atât, l-am și modificat având ca principiu să dăm mai mulți bani către cei mai în nevoie și mai puțini bani către cei care sunt bine din punct de vedere economic. Este cunoscut faptul că sectorul 1 are și foarte mulți cetățeni cu o situație financiară care nu le creează probleme.

Adică diferența aceasta dintre proiectul inițial de 1.000 lei, cum a spus doamna Armand să dăm la toată lumea, este amendamentul PSD.

Într-adevăr, proiectul a trecut demult, oamenii aveau nevoie mai mult iarna de aceste vouchere, când facturile sunt întotdeauna mai mari”, a declarat Florin Manole, președintele PSD Sector 1, luni, la Antena 3 CNN.

Citește și Hidroelectrica, anunţ de ultimă oră despre creşterea tarifelor. Ce se întâmplă cu facturile consumatorilor casnici