Hidroelectrica intră în insolvenţă

Instanţa a admis cererea de intrare în insolvenţă a companiei Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie ieftină din România. Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Remus Vulpescu, a spus marţi că Hidroelectrica este un dezastru de management.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 07:43
Hidroelectrica intră în insolvenţă

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a coborât cu patru trepte ratingul Hidroelectrica, de la „Ba1” la „B2”, după ce compania şi-a cerut insolvenţa, şi a atribuit perspectivă negativă, avertizând că ar putea urma o nouă retrogradare, informează MEDIAFAX.

Creşterea riscului de neplată în urma cererii de intrare în insolvenţă „ar putea accelera maturităţile datoriilor dincolo de capacitatea companiei de a-şi respecta obligaţiile şi ar putea reprezenta un obstacol semnificativ pentru eventuale încercări de a atrage noi finanţări”, avertizează agenţia.

Solicitarea de intrare în insolvenţă generează incertitudini în privinţa capacităţii şi flexibilităţii financiare a Hidroelectrica în privinţa onorării serviciului datoriei şi datoriilor scadente în perioada procesului de insolvenţă, astfel că ratingul companiei a primit perspectivă negativă şi rămâne sub evaluare pentru potenţiale noi retrogradări.

Evaluarea se va concentra pe rezultatul şi consecinţele deciziei Tribunalului Bucureşti privind cererea de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica, dar şi pe acordarea, sau nu, de către Guvern, a unui sprijin financiar pentru a se asigura că societatea va continua să-şi onoreze obligaţiile, se spune în comunicat.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a introdus la finele săptămânii trecute o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru miercuri, 20 iunie.

Şeful CA al companiei, Remus Vulpescu, justifică cererea de intrare în insolvenţă prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor.