Hidroelectrica se află încă în imposibilitatea de a factura, deşi termenul anunțat pentru reluarea transmiterii facturilor era 1 decembrie. Care este noul termen

"Având în vedere complexitatea operaţiunilor de implementare a noilor softuri de lucru şi migrarea bazelor de date [...] termenul estimat pentru reluarea procesului de facturare, operarea solicitărilor de intervenţie asupra datelor, precum şi de soluţionare a cererilor înregistrate în aceast perioadă este 01.12.2022". La mijlocul lunii decembrie, însă, facturarea şi comunicare cu clienţii nu s-au reluat, iar pe pagina principală a companiei anunţul despre reluarea activităţii pe 1 decembrie nu a fost actualizat.

13 dec. 2022, 22:53
Hidroelectrica se află încă în imposibilitatea de a factura, deşi termenul anunțat pentru reluarea transmiterii facturilor era 1 decembrie. Care este noul termen

Hidroelectrica a anunţat că întrerupe temporar procesul de facturare din cauza unor ample operațiuni de implementare a unor noi softuri și de migrare a bazelor de date. Reluarea activităţii era estimată pentru 1 decembrie. Dar jumătatea lunii decembrie nu a adus nicio schimbare, anunţul de pe prima pagină a site-ului a rămas neactualizat, iar celor mai mulţi clienţi care sună încontinuu la furnizor nu li se răspunde.

Hidroelectrica nu poate relua încă procesul de emitere a facturilor

Încercările clienților de a contacta compania pentru noi informații cu privire la facturare și la plata energiei consumate s-au transformat în adevărate aventuri, de la emailuri fără răspuns la convorbiri telefonice interminabile cu roboți.

Citeste si TOP 10 Cele mai valoroase companii din economia românească: Hidroelectrica revine pe primul loc, două bănci imense ies din top

Au trimis un email, dar au ignorat întrebările, e un copy paste, site-ul nu cred că va fi gata în decembrie, la adresa de email formular.client intră un răspuns automat cu date expirate, iar la telefon sunt curios dacă a reusit să ia legătura cineva cu ei și sa primească un răspuns”, a scris un client pe Facebook.

Un alt client ceva mai norocos anunță ca a reușit să intre în legătură telefonică cu un angajat al companiei şi că, după o așteptare de 50 de minute, a aflat informaţia că ”vor începe să emită facturile lunare din 15.01.2023. Acum rămâne de văzut dacă a spus adevărul”.

Hidroelectrica

Un proaspăt client a aflat de la serviciul de relaţii cu publicul, după o oră de aşteptare în telefon, că s-a ajuns cu facturarea abia în luna a şasea.

Am făcut contract cu Hidroelectrica în septembrie și pentru ca nu s-a generat nici o factură, chiar dacă am trimis indexul 3 luni consecutiv, astăzi am sunat sa aflu ce s-a întâmplat cu facturile. Vă spun aici pentru a nu mai pierde timpul o oră la telefon. Au ajuns cu facturarea abia la luna a 6-a”, a informat clientul.

Citeste si EXCLUSIV Dana Budeanu acuzaţie incendiară: „La Hidroelectrica se lucrează doar două-trei zile pe săptămână şi cumpără de la Nuclearelectrica”. La ce temperatură stă în casă

Compania Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai ieftin. Asta a atras un număr foarte mare de clienți, de ordinul sutelor de mii, ceea ce a bulversat activitatea pe partea de contractare și facturare.