EXCLUSIV Dana Budeanu acuzaţie incendiară: „La Hidroelectrica se lucrează doar două-trei zile pe săptămână şi cumpără de la Nuclearelectrica”. La ce temperatură stă în casă

Creatoarea de modă Dana Budeanu, devenită influencer, a fost invitata lui Victor Ciutacu, prin videocall, în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru a comenta împreună atât criza energetică, cât şi alte subiecte de actualitate.

18 oct. 2022, 23:15
EXCLUSIV Dana Budeanu acuzaţie incendiară: „La Hidroelectrica se lucrează doar două-trei zile pe săptămână şi cumpără de la Nuclearelectrica”. La ce temperatură stă în casă

Dana Budeanu a vorbit despre restrictiile care se preconizează la nivel european, pentru a face economie de energie, calificându-le ca un abuz. De asemenea, creatoarea de moda a oferit si o informatie incendiara, pe care spune că a verificat-o şi că este reală: din spusele Danei Budeanu, la Hidroelectrica nu se lucrează decât două sau trei zile pe săptămână, iar compania cumpără energie de la Nuclearelectrica.

„Sunt pe normalitate, consider eu, am dat drumul la centrala, pentru ca noaptea e foarte frig. In rest inca nu s-a dat drumul, se considera ca e destul de cald ziua si se poate rezista.

Noi putem vorbi mult despre aceste subiecte, dar solutia este una singura: nu te supui. Poate sa para oricum ce spun eu, dar alta solutie nu exista. Degeaba vorbim noi, daca oamenii stau speriati sub plapuma si platesc facturile. Daca maine nu platim un milion de oameni, ne taie la toti caldura?

Noi cand vorbim, vorbim cu oamenii, se uita la noi, la tine, si se agata cu speranta. Ei se uita pentru a cauta o solutie. Nu se submineaza nimic, pentru ca este un abuz. Noi suntem o tara cu resurse si acum vom plati mai mult, desi eu nu cred ca va ramane asa situatia in Romania. Cum nu a ramas asa nici cu mascarada aia cu pasaportul Covid. Nu o sa se ajunga la sumele despre care se vorbeste, pai ce faci, inchizi industria, inchizi tot?

Stiti ca la foarte multi nu vin facturile. Inseamna ca marii furnizori au ceva informatii si amana sa trimita facturile. Stiti ce se intampla la Hidroelectrica? Ca eu am infoormatii de la oamenii care lucreaza acolo. De cateva saptamani, cred, nu se mai lucreaza, se lucreaza 2-3 zile pe saptamana, ca cica nu mai e apa. Si Hidroelectrica trebuie sa cumpere de la Nuclearelectrica. Am verificat informatia si este reala, se lucreaza 2-3 zile pe saptamana, pentru ca nu a ploua si cica nu e apa.”, a spus Dana Budeanu la România TV, precizând că ea a pornit centrala şi are în casă în jur de 25 de grade Celsius..

Citeşte şi: PSD cere lui premierului Nicolae Ciucă (PNL) revenirea la piața reglementată în energie

Întrebată cum comentează informaţia conform căreia ISU ar fi comandat mai multe termometre digitale, asemănătoare celor folosite în pandemie la intrarea în spaţii închise, Dana Budeanu nu s-a arătat surprinsă, amintind de achiziţiile de miliarde de euro făcute de statul român în pandemie.

„Sunt si ocupati. Si in al doilea rand, trebuie sa le achizitioneze, ca ei fiind prevazatori, le iau dinainte, nu stii cand ai nevoie. Ca la izolete, ca la vaccin, sa ai acolo 10-20 de milioane de doze, daca-ti trebuie maine. Tu nu ti-ai facut borcane pe toata iarna? Domnul Arafat, mai stiti la ultimul val, cu mastile alea de trebuia sa le luati? A fost o isterie, ca nu mai venea alt val si trebuiau luate repede. Vreau sa intreb si eu, unde sunt depozitate aceste milioane de masti si zecile de milioane de doze?

Voi credeti ca exista vreun depozit din Romania unde sunt vreo 10 milioane de doze de vaccin? Alea expirate, de a zis domnul Rafila ca trebuie casate si ne costa vreo 15 milioane de euro? Pai sa mi le dea mie, ca le casez eu, dau cu ciocanelul, cate una, cate una.

Dar inainte, vreau sa facem si noi o ceremonie, sa ne luam la revedere de la ele, sa ii certam pe cei nevaccinati, si dupa aia le casam. Vreau sa ma duc sa ma uit si eu la cele 8 milioane de doze din depozit. Sunt ale noastre, ale tarii. Si vreau neaparat sa le vad si pe astea de 100 de milioane, de le-am platit acum. Vreau sa le astept la aeroport.

Nu exista aceste doze, sunt niste bani care s-au plimbat. Noi nu suntem stat, noi facem parte din familia europeana. Asta suntem, noi nu mai putem face opinie separata de UE.

Alta treaba, ca am intrebat si nu mi-a zis nimeni. In aceasta Comisie facuta de Ursula, cu 27 de membri, cine a fost din partea Romaniei? Cu nume, cine ne-a reprezentat pe noi acolo? Ursula a organizat tot acest board. Dar eu vreau maine, sa se duca presa maine. Unde sa ma duc?”, a mai spus Budeanu.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre traficul de persoane: ”Este o formă de sclavie modernă faţă de care Guvernul are toleranţă zero”

Creatoarea de modă susţine că nu crede în investigaţia începută de Parchetul European în privinţa achiziţiilor de doze de vaccin anti-Covid.

„Nu simt absolut nimic. I-am spus doamnei Kovesi in verdict, am citit eu sute de pagini, toate comunicatele Comisiei etc, deci asta este ancheta, puteti sa veniti s-o luati. Toate tarile au trecut prin asta, dar cred ca noi am cumparat cel mai mult. Uite, Polonia a zis ca ei nu mai cumpara, dau in judecata Comisia, ca e un contract, si aia e. Noi ce sa mai facem, ca au plecat 100 de milioane de euro acum doua saptamani.”, mai susţine Dana Budeanu.

În ce priveşte legile justiţiei, Dana Budeanu crede că acestea sunt făcute la comandă „de afară”, dar spune că orice magistrat ar trebui să nu aibă nevoie de un articol de lege pentru a respecta Constituţia.

„De ce sunt exceptati? Stati un pic, ei trebuie sa respecte in continuare Constitutia. Acest articol, care azi nu mai e, a fost introdus in 2017. Pana atunci, acest articol nu exista, a fost introdus din teroarea prin care noi am trecut in epoca catuselor si din cauza atacurilor hashtagilor asupra justitiei. Eu sunt impotriva a ce s-a intamplat ieri, stiu ce s-a intamplat. S-a sunat de la garnizoana, ca ca sa intram in Schengen, ca MCV si alte aberatii si gata, asta a fost.

Faptul ca la noi a existat acest articol este o anomalie, pentru ca oriunde pe lumea asta respecti instanta superioara si Constitutia, nu trebuie sa vina cineva sa-ti spuna sa o respecti. De aceea, cazurile in care nu s-a respectat o dispozitie CCR sau ICCJ, trebuie analizate si numarate, probabil ca toate au fost hashtag. Noi nu mai avem un sistem de justitie sanatos, s-a infectat de hashtag. Si parchetele, si instantele, tot. Ideea ar fi ca hashtagii sa nu mai fie in sistem, dar nu ai cum sa faci asta.”, a încheiat Dana Budeanu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre secretizarea PNRR-ului de către Cristian Ghinea: „Abia acum aflăm ce lucruri sunt trecute acolo”