Hidrologii anunţă COD PORTOCALIU pe râul Jiu

Hidrologii anunţă, având în vedere viitura formată pe Jiu amonte Filiaşi şi pe Gilort, că se instituie COD PORTOCALIU pe râul Jiu sector aval Filiaşi-amonte Podari-jud. DJ. La Răcari, nivelul se va situa peste cota de inundaţie cu 30-50 cm.

RomaniaTV.net
27 mai 2012, 08:15
Hidrologii anunţă COD PORTOCALIU pe râul Jiu

Aceste fenomene se pot produce şi pe unii afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate.

De asemenea, se menţine COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş, Bârzava- judeţul Caraș-Severin şi Timiş, Caraş, Nera, Cerna- judeţul Caraș-Severin, Jiu şi aflueţii săi din sectorul Iscroni-amonte Podari- judeţul Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, pe Olt sector Feldioara-Hoghiz judeţul Braşov, pe Râul Negru aval Reci-judeţul Covasna, pe afluenţii Oltului inferior –judeţul Gorj şi Vâlcea.

„Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale”, mai arată sursa citată.