Hillary Clinton îi felicită pe români de Ziua Naţională

Secretarul de stat american Hillary Clinton a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale, ea îndemnându-i pe români să sărbătorească acest eveniment ştiind că Statele Unite le sunt alături "ca prieten şi partener".

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 18:43
Hillary Clinton îi felicită pe români de Ziua Naţională

„În numele preşedintelui Obama şi al poporului Statelor Unite, sunt încântată să transmit cele mai bune urări tuturor românilor cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, la 1 decembrie”, spune Clinton la începutul mesajului său, remis, de către ambasada SUA.

„În urmă cu 93 de ani, statul român a fost fondat pe principiile democratice ale libertăţii şi egalităţii, care sunt valorile comune aflate în centrul relaţiei noastre. Astăzi, contăm pe România ca pe un aliat puternic şi sprijinim împreună stabilitatea şi prosperitatea Afganistanului, integrarea euro-atlantică a vecinilor din Balcani şi securitatea la nivel global printr-o cooperare extinsă în domeniul aplicării legii”, mai spune secretarul de Stat.

Clinton precizează că, pe lângă aceste legături de durată, semnarea în acest an a parteneriatului strategic şi a acordului privind apărarea antirachetă marchează un nou capitol în relaţia româno-americană.

„Să ştiţi că, în timp ce sărbătoriţi această zi specială alături de familie, prieteni şi de cei dragi, Statele sunt alături de voi ca prieten şi ca partener. Felicitări şi cele mai bune urări de pace şi prosperitate”, încheie Clinton mesajul.


loading...