Hipermarket Auchan amendat de Protecţia Consumatorilor

Publicat: Marţi, 06 Martie 2018 12:51 // Actualizat: Marţi, 06 Martie 2018 12:51 // Sursa: romaniatv.net

Un hipermarket Auchan din municipiul Constanţa a fost amendat cu 10.000 de lei, fiind retrase de la comercializare peste 100 de kilograme de legume şi fructe care erau fie stricate, fie nu respectau calitatea de declarată. De asemenea, comisarii au mai solicitat reprezentanţilor unităţii sortarea fructelor şi legumelor înainte de a ajunge la raft şi respectarea condiţiilor de depozitare.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat marţi, că echipele de control ale instituţiei au efectuat o verificare la hipermaketul Auchan de pe Şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa. Comisarii au găsit mai multe legume şi fructe stricate sau care nu respectau calitatea declarată.

"Sunt prezentate la vânzare legume şi fructe pretinse a fi calitatea întâi, când ele, de fapt, cu indulgenţă sunt calitatea a doua spre a treia, decalibrate total, în aşa fel încât consumatorul român este pus în situaţia de a deveni lucrător comercial şi a face munca angajaţilor de la acest retailer pentru a sorta propriile cumpărături", a afirmat Horia Constantinescu.

Reprezentanţii hipermarketului au mers marţi la sediul CJPC Constanţa pentru finalizarea acţiunii de control. Horia Constantinescu a mai spus că unitatea a fost amendată cu suma de 10.000 de lei, în baza legii 363/2007, pentru practici comerciale înşelătoare. De asemenea, a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 115,5 kilograme de legume şi fructe, care fie erau stricate, fie nu respectau calitatea declarată.

Totodată, comisarii CPJC au pus în vedere reprezentanţilor hipermarketului sortarea leg-fructelor înainte de a ajunge la raft, respectarea condiţiilor de depozitare, clasificarea produselor conform calităţii reale a acestora şi verificarea continuă a produselor perisabile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H