Hipersalivaţie în timpul sarcinii

Gravidele care suferă de greţuri severe sunt cele mai predispuse la hipersalivaţie în timpul sarcinii. Din fericire, neplăcerea o resimţi doar tu, nu şi cel mic.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 06:52
Hipersalivaţie în timpul sarcinii

Chiar dacă salivăm şi înghiţim de mii de ori pe zi fără să conştientizăm mecanismul, în timpul sarcinii saliva în exces poate să apară din cauza unui dezechilibru hormonal.

Situaţii care provoacă hipersalivaţie în timpul sarcinii

Ptialism (sau sialoree). Este un simptom care te poate afecta atunci când suferi de greţuri matinale severe (hyperemesis). Senzaţia de greaţă te face să te abţii să înghiţi saliva, motiv pentru care gura ţi se umple cu aceasta.

4 lucruri despre greturile severe in sarcina

Arsuri stomacale. Sunt obişnuite în timpul sarcinii din cauza acidităţii ridicate din stomac în această perioadă. Pentru că simţi mereu că alimentele îţi vin înapoi în gură, esofagul se irită. În consecinţă, glandele salivare secretă mai multă salivă.

Medicamente permise în perioada de alăptare

Factori exteriori. Fumatul (activ sau pasiv), infecţiile în zona nas-gât-urechi, cariile dentare, dar şi anumite medicamente sau expunerea la mediu toxic, impregnat de mercur sau pesticide, pot determina creşterea cantităţii de salivă.

Citeste mai multe despre hipersalivaţie în timpul sarcinii pe mami.ro.