Hitler, glorificat într-o carte pentru copii

Pe coperta "Leaders" - o carte de 40 de pagini destinată copiilor - apare Adolf Hitler alături de Gandhi şi de Nelson Mandela, între alte personalităţi internaţionale.

28 mart. 2018, 15:15
Hitler, glorificat într-o carte pentru copii

Această carte dedicată copiilor în scop de cunoaştere a istoriei celor mai proeminente personalităţi internaţionale care au promovat pacea, a provocat indignare după ce în carte a apărut şi fostul dictator nazist, Adolf Hitler.

Pe coperta cărţii „Leaders”, Hitler apare alături de Gandhi şi Nelson Mandela, între alţii. Editorul indian a precizat că lucrarea a avut ca scop de a le face cunoscut tinerilor din ziua de astăzi 11 lideri care „şi-au dedicat viaţa îmbunătăţirii condiţiei semenilor lor”.

„Nu este vorba despre modul în care au condus aceşti lideri ţările respective, de opiniile lor sau de a şti dacă a fost un lider bun sau unul rău, ci încercăm doar să arătăm punctul în care acesta a fost puternic în calitatea lui de lider”, afirmă editorul indian.

Citeşte şi Austria rememorează unificarea cu Gemania nazistă de acum 80 de ani

În cartea pentru copii, Hitler este evocat pentru „talentele lui de lider şi pentru discursurile lui care au influenţat masele”, susţine editorul Annshu Juneja, citat de New York Times.

ONG-ul american Simon Wiesenthal l’şi-a manuifestat indignarea şi a cerut retragerea cărţii de la vânzare. RFI informează că, în India, lucrarea Mein Kampf este o carte de „istorie europeană” ce suscită un mare interes pe Amazon”.