Hitzfeld: Mario Gomez este Lionel Messi pentru Bayern Munchen

Selecţionerul german al Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, fost antrenor la Borussia Dortmund sau Bayern Munchen, a apreciat, joi, că atacantul Mario Gomez are acelaşi impact la gruparea bavareză precum Lionel Messi la FC Barcelona, informează AFP.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 20:41
Hitzfeld: Mario Gomez este Lionel Messi pentru Bayern Munchen

„Messi sau Cristiano Ronaldo sunt solişti. Gomez este mai mult un finisor. Dar ca marcator, el nu trebuie să-i invidieze. Se poate spune că Gomez este la fel de important pentru Bayern ca Messi pentru Barcelona”, a declarat Hitzfeld pentru cotidianul Munchner tz.

Pentru Hitzfeld, Gomez „va continua să justifice” cele 30 de milioane de euro investite de Bayern în 2009 pentru transferul său de la VfB Stuttgart, deoarece „este un mare golgheter, care contribuie şi la jocul colectiv”.

La 26 de ani, Gomez confirmă titlul de cel mai bun marcator din Bundesliga câştigat sezonul trecut (28 goluri): el a marcat deja de 13 ori în 2011-12.

„Super Mario” este şi titular al atacului Germaniei, el urmând să joace, vineri, la Kiev, în amicalul cu Ucraina, pentru a 50-a oară în naţionala germană.