Hollande, ridiculizat de francezi pentru că arăta ca un pitic între gărzile regale britanice

Preşedintele francez Francois Hollande a fost ridiculizat miercuri după ce a apărut în fotografii oficiale între soldaţii regimentul Britanic arătând ca un "pitic" pe lângă ei. Aflat într-o vizită oficială la Londra, Hollande a inspectat garda de onoare a reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii, în faţa Ministerului de Externe.

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 18:01
Hollande, ridiculizat de francezi pentru că arăta ca un pitic între gărzile regale britanice

Dar imaginea lui între gărzile reginei nu a fost cea mai stânjenitoare imagine. Când a apărut lângă maiorul James Coleby, Francois Hollande părea de două ori mai mic decât el.

Stânjenitoarele fotografii date publicităţii au declanşat un val de comentarii pe Internet. „Biata Franţă!”, scria Jean-Marc Rameau, din Paris, în timp ce Dmitri Kovaley l-a ridiculizat pe Hollande, scriind că „piticii conduc lumea”. Alţii au făcut referire şi la „Călătoriile lui Guliver” (în Ţara Piticilor, n.r.), sugerând că preşedintele francez a căzut într-o capcană pe care predecesorul său Nicolas Sarkozy, chiar puţin mai mic de statură decât Hollande, a reuşit să o evite cu succes, de la caz la caz, fie „păzindu-se” de gărzile reginei, fie punându-şi talonete în pantofi sau paltforme sun tribunele de la care a vorbit. 

Un alt cititor al presei franceze, Sebastian Esteve, din Marsilia, observa că apariţia lui Hollande între soldaţii regimentului reginei Marii Britanii l-a făcut să pară „mai mic chiar şi decât Sarkozy” şi că, pe deasupra, purta şi un costum „prost croit”.

Aceste păreri exprimate de francezi s-au regăsit dealtfel într-o manieră asemănătoare şi în comentariile postate de mii de alţi europeni. 

Faimoasele gărzi regale britanice au jucat un rol important în înfrângerea armatei împăratului Napoleon Bonaparte în Bătălia de la Waterloo, în 1815. Celebra bătălie, care a pus capăt domniei lui Napoleon, este considerată de către francezi ca fiind una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din istoria lor.