Ucraina: A început summitul „ultimei şanse” de la Minsk, la care participă Hollande, Merkel şi Putin

La Minsk a început miercuri seara summitul "ultimei șanse", la care participă liderii Franței, Germaniei, Rusiei și Ucrainei, care vor negocia un plan de pace menit să pună capăt conflictului din estul Ucrainei, a indicat o sursă din delegația franceză, citată de AFP.

11 feb. 2015, 16:25
Ucraina: A început summitul „ultimei şanse” de la Minsk, la care participă Hollande, Merkel şi Putin

Președintele francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel au sosit miercuri la Minsk pentru summitul „ultimei șanse” în vederea găsirii unei soluții la conflictul din estul Ucrainei, informează AFP. Şi președintele rus Vladimir Putin a sosit, miercuri, la Minsk, unde va participa la summit.

Avionul liderului de la Paris a aterizat pe aeroportul din Minsk puțin înainte de ora 15.00 GMT, urmat la câteva minute de sosirea aeronavei cancelarului german.

Mai întâi va avea loc o reuniune ‘restrânsă’ între Francois Hollande, Angela Merkel, Vladimir Putin și Petro Poroșenko, după care vor continua negocierile în prezența consilierilor acestora.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat mâna cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, cu ocazia începerii summitului de la Minsk, pe tema conflictului separatist din estul Ucrainei, relatează Russia Today.

Citeşte şi Presa rusă anunţă un acord privind un armistiţiu în estul Ucrainei, rebelii infirmă

Întâlnirea de la Minsk are loc după o săptămână de intense consultări diplomatice pe subiectul inițiativei de pace lansate de Berlin și Paris, în contextul în care situația din estul Ucrainei a devenit tot mai critică în ultima perioadă.