„Hollywood” şi-a schimbat look-ul. Literele care alcătuiesc celebra siglă au fost renovate

Cele nouă litere care alcătuiesc celebra siglă "Hollywood" instalată pe dealurile din jurul acestui cartier din Los Angeles, în care locuiesc multe vedete, au fost vopsite într-o nuanţă de alb reflectorizant, pentru a marca cea de-a 90-a aniversare a semnului, celebrată în 2013.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 13:10
„Hollywood” şi-a schimbat look-ul. Literele care alcătuiesc celebra siglă au fost renovate

Literele au fost vopsite, marţi, la încheierea celor mai ample lucrări de renovare a acestei sigle din ultimii 35 de ani.

Aproape 1.365 de litri de vopsea albă, care reflectă razele Soarelui, a fost aplicată în ultimele două luni peste celebrele litere amplasate pe colinele din jurul cartierului Hollywood din Los Angeles, unde locuiesc numeroase vedete din cinematografie şi din industria muzicală.

„Am aplicat un strat gros de vopsea albă, reflectorizantă, iar razele soarelui vor fi reflectate la fel de frumos şi peste zece ani”, spune Jay Davisson, directorul companiei Shervin-Williams, care s-a ocupat de acest proiect.

Monumentul „a fost curăţat până la structura metalică şi două tone de «machiaj» au fost aplicate în partea din faţă a literelor”, a precizat directorul fondului care a finanţat operaţiunile de renovare, Chris Baumgart.

Literele, înalte de 15 metri, au fost ridicate în 1923 pentru a promova un proiect imobiliar denumit „Hollywoodland”, însă ultimele patru litere din acel cuvânt au fost înlăturate în anii 1940.

Celebra siglă a ajuns aproape în paragină în anii 1970, determinându-i pe nouă filantropi să „adopte” câte o literă pentru a o renova.

Sigla, devenită una dintre marile atracţii turistice din Los Angeles, a fost apoi ameninţată cu dispariţia, atunci când proprietarii terenurilor situate în apropiere au dorit să îşi vândă proprietăţile.

Hugh Hefner, patronul grupului Playboy, care locuieşte şi el tot în Los Angeles, a contribuit la salvarea literelor printr-o donaţie consistentă, în 2010, cu sprijinul guvernatorului de atunci al statului California, Arnold Schwarzenegger, şi al altor vedete precum Steven Spielberg şi Tom Hanks.

Devenite unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale celei de-a şaptea arte şi, totodată, adevărate legende ale culturii pop, cele nouă litere sunt, totuşi, foarte fragile, necesitând numeroase operaţiuni de restaurare.

Accesul publicului este interzis în apropierea lor, iar zona este protejată printr-un sistem de alarmă ultraperformant.

Actriţa britanică Peg Entwistle s-a sinucis în 1932, aruncându-se în gol de pe litera „H”.