Holocaustul în culori. Suferinţele de acum 75 de ani, aduse în prezent prin imagini tulburătoare FOTO

Zilele acestea au loc festivităţi legate de comemorarea victimelor Holocaustului, prilej de a readuce în prezent momente cumplite întâmplate acum mai bine de şapte decenii în lagărele de exterminare.

21 ian. 2020, 13:10

Forumul liderilor internaţionali, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului – Yad Vashem, se desfăşoară joi la Ierusalim sub auspiciile preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, şi se va concentra pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

În această notă, a comemorării victimelor Holocaustului, au fost adaptate după 75 de ani crâmpeiele de suferinţă surprinse în lagărele de la Auschwitz-Birkenau, însă în nota secolului XXI. Fotografiile, iniţial alb-megru, au fost transformate cu artă în unele color, transmiţând astfel un mesaj şi mai impresionant despre ororile acelor vremuri, în care numai la Auschwitz-Birkenau au fost omorâţi 1,1 de evrei.