Holograma lui Kogălniceanu în premieră naţională la Palatul Culturii din Iaşi

O hologramă 3D a lui Mihail Kogălniceanu, redată în mărime naturală, va fi expusă la muzeul ce-i poartă numele, care se va redeschide începând cu data de 12 februarie, scrie adevarul.ro.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 12:27
Holograma lui Kogălniceanu în premieră naţională la Palatul Culturii din Iaşi

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” şi Muzeul „Poni-Cernătescu” din Complexul Naţional Muzeal „Moldova” cu sediul central în Palatul Culturii din Iasi, au fost închise în anul 2009 din cauza unor lucrări ce au avut în vedere consolidarea şi restaurarea monumentului-simbol.

Datorită faptului că a fost complet refăcut, turiştii sunt aşteptaţi să viziteze Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”. La intrarea în muzeu va fi amplasată holograma politicianului din vremea lui Cuza în mărime naturală. Holograma 3D are un soft special conceput în Marea Britanie, datorită căruia, aceasta va putea saluta şi le va putea povesti turiştilor în limbajul epocii despre casa în care a trăit şi evenimentele secolului XIX-lea.

Cele două muzee se vor putea vizita gratuit doar pe data de 12 februarie, iar începând cu 14 februarie, costul unui bilet va fi de 8 lei de persoană. Vor beneficia de reducere pensionarii care vor plăti 4 lei pntru un bilet şi grupurile de elevi care vor plăti doar 2 lei. Pentru preşcolari, veterani de război şi persoanele cu dizabilităţi, intrarea este gratuită.